Nordea følger Danske Bank med dyrere flekslån

Det bliver dyrere at satse på et flekslån med variabel rente. Mens sikre lange lån ikke får et nøk op i pris.

Nordea følger Danske Bank med dyrere flekslån

Først kom Danske Banks realkreditselskab, Realkredit Danmark. Og nu følger Nordea Kredit trop.

Også her bliver det fra årsskiftet dyrere både at have og at tage et lån med variabel rente - det såkaldte flekslån - samt at vælge et lån med afdragsfrihed, oplyser Nordea.

Et flekslån på en million kroner med et års løbetid - et såkaldt F1-lån - bliver årligt 996 kroner dyrere med afdrag og 1328 kroner uden afdrag, når de nye priser bliver en realitet, viser beregninger fra Nordea.

For et treårigt lån - F3 - koster det 553 kroner mere om året, med et lån på en million kroner med afdrag og 885 kroner uden. Og et F5-lån med afdrag stiger med 465 kroner om året, mens det uden afdrag bliver 797 kroner dyrere.

- For at sikre kunderne mulighed for at tilrettelægge deres boligfinansiering, tilbyder Nordea indtil 31. oktober gebyrfri omlægning af rentetilpasningslån og lån med afdragsfrihed, lyder det fra Nordea.

Men der er dog en række betingelser, der skal gøre sig gældende, hvis man som kunde skal have en omlægning af lånet gratis i banken og kun betale tinglysningsafgiften.

Kursskæringen ved refinansiering af rentetilpasningslån hæves fra 0,2 til 0,3 kurspoint, mens der for øvrige lån med refinansiering indføres kursskæring på 0,2 kurspoint

Og med ændringen går bankerne nu offensivt ind i problematikken om de usikre rentetilpasningslån.

Danske Banks topchef, Eivind Kolding, var for nylig ude med en opfordring til de danske politikere om at gribe ind over for F1-lånene, som er blevet for populære og udgør en trussel mod stabiliteten i dansk økonomi

Og nu går bankerne aktivt ud og forsøger at gøre lån med fast rente mere attraktivt for danskerne, når de skal låne penge til boligen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.