Nordea: Invester dine penge i kontanter

De lave renter får nu Nordea til at sætte kundernes investeringer i kontanter frem for obligationer.

Nordea: Invester dine penge i kontanter

Rekordlave renter får nu banken Nordea til i højere grad at anbefale kontant opsparing for deres kunder.

Dermed fravælger Banken obligationer til fordel for kontanterne. Det fremgår af en artikel i Børsen torsdag.

De meget lave renter gør det umuligt for banken at opfylde en garanti på afkast fra obligationerne. Derfor skærer man kraftigt i obligationernes andel for kunder med lav risiko og en horisont på tre-seks år for investeringerne.

I stedet anbefaler Nordea - for første gang nogensinde - sine kunder at satse på kontanter, endda for hele 55 procent af den samlede investering, skriver Børsen.

- Det er den største ændring, vi nogensinde har foretaget. Vi har været nødt til at gå markant på kompromis med, hvad vi historisk har betragtet som det rigtige for folk, der skal placere penge for at få afkast, siger Nordeas seniorstrateg Henrik Drusebjerg til avisen.

Han anslår, at mellem 40 og 50 procent af danskerne ligger i den berørte målgruppe.

For at leve op til krav om lav risiko for kunderne har Nordea været tvunget til at sælge ud af aktier, hvor afkastmulighederne ligger, for at købe obligationer uden afkast. Men selv det regnestykke holder heller ikke længere.

- Der er kun en vej, og det er kontanter. Vi kan ikke længere regne den hjem, hvis vores kunder ligger med 95 procent i obligationer, der på grund af de lave renter kan svinge ekstremt meget i kurs, siger Henrik Drusebjerg.

- Begynder vi at få rentestigninger, kan du virkelig tabe penge, lyder det fra seniorstrategen.

Hos konkurrenterne Sydbank og Danske Bank venter man ikke at gå lige så drastisk til værks.

- Vi synes stadig det er fornuftigt med statsobligationer, men det er klart, at jo kortere tidshorisont man har, jo mere attraktivt bliver det at have pengene i kontanter, siger Anders Nellemose, chefstrateg hos Danske Bank, til Børsen.

/ritzau/