Nordea og TDC gav mest på børsen i juni

Aktier i TDC eller Nordea gav størst afkast i juni i procent. Selskaberne har indhentet lidt af efterslæbet.

Nordea og TDC gav mest på børsen i juni

Havde du en heldig hånd med investeringerne i juni?

Det kan du svare ja til, hvis du havde købt aktier i TDC og Nordea. De to selskaber steg med seks og 11 procent i årets første sommermåned, viser en opgørelse, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

Bankens aktieanalytiker Jesper Iisager Bak fra Spar Nord siger, at stigningerne især skyldes, at begge selskaber har haft et efterslæb i forhold til andre selskaber i sektorerne.

- Nordea og TDC har indtil juni klaret sig dårligere end sammenlignelige selskaber i Norden, og det er hovedforklaringen bag genrejsningen, siger Jesper Iisager Bak.

Sammenligner man Nordea med andre banker, så havde den nordiske bankkoncern før juni et efterslæb over for Handelsbanken og Swedbank på over 10 procent:

- Desuden har investorerne tilsyneladende også fået øjnene op for, at Nordea sammen med Handelsbanken er de mest sikre banker i Europa. I hvert fald ifølge kreditvurderingsinstituttet Moody’s, siger aktieanalytikeren.

For TDC gælder det, at aktien har tabt en del af markedsværdien i årets første måneder, men med junis stigning ser det igen ud til, at investorerne har fået smag for aktien.

I den anden ende af C20-indekset, der er fondsbørsens eliteaktieindeks, ligger Vestas igen i bunden. I juni fire timer før børsens lukketid ligger selskabet til at tabe omkring 13 procent og er endnu en gang indeksets dårligste investering i den forgangne måned.

- Vestas har igen og igen skuffet investorerne, der har kvitteret med at sende aktien helt i bund. Aktien trækkes også ned af usikkerheden om, hvorvidt den amerikanske PTC-ordning bliver forlænget, eller om den afskaffes, siger Jesper Iisager Bak.

NKT og Chr. Hansen ligger lige efter Vestas i den tunge ende af C20-feltet med fald i omegnen af 10 procent.

Og som så ofte før er det Novo Nordisk, der samlet set har trukket C20 i et plus for måneden, da aktien er steget over fem procent i juni.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.