Nordea sælger ud af sine baltiske bankforretninger

Konsortium køber en stor bid af Nordeas bankaktiviteter i Estland, Letland og Litauen.

Nordea sælger ud af sine aktiviteter i Baltikum. Den nordiske storbank sælger en del af sin ejerandel i banken Luminor, som er navnet på Nordea og DNB's sammenlagte aktiviteter i Estland, Letland og Litauen.

Det oplyser Nordea i en meddelelse. Frasalget er en del af Nordeas strategi om at fokusere på de nordiske hjemmemarkeder, lyder det.

- Salget er det naturlige næste skridt efter etableringen af Luminor i 2017, hvor Nordea og DNB skabte regionens tredjestørste bank – en stærk, selvstændig bank, siger Topi Manner, leder af Personal Banking i Nordea, i meddelelsen.

- Med denne transaktion kan vi yderligere fokusere aktiviteterne og koncentrere indsatsen om vores nordiske hjemmemarkeder. Samtidig kan vi geninvestere kapital på de nordiske markeder over de kommende år, tilføjer han.

Køber er et konsortium anført af kapitalfonden Blackstone. Nordea sælger en aktiepost på omkring 36 procent for 600 millioner euro.

Efter frasalget vil Nordea og DNB hver have en ejerandel på omkring 20 procent i Luminor. De vil også fortsat være repræsenteret i Luminors bestyrelse.

Men Nordea og Blackstone har i forbindelse med handlen aftalt, at Blackstone overtager resten af aktieposten på "kort til mellemlang sigt".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.