Nordeas topchef vil gøre banken til duksedreng

Beskyldninger om skatteunddragelse og penge i skattely sender Nordeas administrerende direktør i bodsgang.

Ritzau
Casper von Koskull Nordea Foto: Free/Nordea
20. juli 2016 10:37

Nordea skal være en duks. Det er meldingen fra bankens topchef, Casper von Koskull, efter bankens regnskab for første halvår. Tallene har kun fået minimal opmærksomhed i forhold til en stor, intern undersøgelse af involvering i skatteunddragelse.

Undersøgelsen er foretaget efter, at Nordeas navn var stærkt repræsenteret i de lækkede papirer fra et panamansk advokatselskab, der er kendt som Panama-papirerne.

Sagen, der kastede nærmest endeløse mængder af dårlig PR efter Nordea, får Casper von Koskull til at love bod og bedring.

- Det skal være helt klart, at vi ikke kan acceptere at blive brugt som platform for skatteunddragelse. At betale skat er alles pligt, både individer og selskaber.

- Offentlighedens tillid til Nordea og Nordeas aktiviteter er min største prioritet, og det vil det også være fremover, sagde Casper von Koskull onsdag.

Lækket af papirerne fik ifølge Casper von Koskull ham til med det samme at starte den store, interne undersøgelse. Det for at "få alle fakta på bordet" og handle på dem. Direktøren blev ellers kritiseret for at hænge i bremsen, da skandalen begyndte rulle.

Det vil ikke ske igen, siger Casper von Koskull.

- Nu har vi et klart billede af, hvad der er sket, og hvor vi skal hen herfra. Jeg vil implementere alle forslag, som rapporten er kommet med.

- Etik og ordentlig forretningsdrift er ikke bare at følge regler og lovgivning. Vi skal have en langt bredere tilgang, hvor vores værdier skal være på linje med vores interessenters. De ændrer sig hurtigt, men vi skal være foran, siger direktøren og afslutter:

- Jeg kan ikke ændre, hvad der er sket, men jeg kan påvirke fremtiden.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...