Norden tager fusen på analytikere og sender aktien op

Norden åbnede børsdagen med en stigning på syv procent efter flot kvartalsregnskab.

Der var ikke rigtigt nogen aktieanalytikere, der havde forestillet sig, at rederivirksomheden Norden skulle komme så godt ud af første kvartal i år, som regnskabet viste.

Driftsresultatet endte i et plus på 47,3 millioner dollar, hvilket var langt bedre end sidste års underskud i samme periode på 7,7 millioner dollar.

Det var også væsentligt højere end det skøn på 10 millioner dollar, som Ritzau Estimates spurgte sig frem til inden regnskabsaflæggelsen.

Det har markedet kvitteret for og sendt aktiekursen opad. Kort tid efter børsåbningen var den steget fra 133 til 142, svarende til en stigning på knap syv procent.

Det er hovedsageligt tankforretningen, der har skabt overskuddet. Her lever rederierne højt på, at en del af verdenskapaciteten bliver brugt som flydende olielagre, og derfor er udbuddet faldet.

Når det gælder tørlastforretningen, er driftsresultatet på 4 millioner dollar ikke prangende, men der er bedring på vej, siger vice president Martin Badsted til Ritzau Finans.

- I tørlast ser vi et historisk lavpunkt, men der er sket noget positivt, for folk er begyndt at skrotte skibe på kraftig vis.

- Rebalanceringen af mængder og skibe er begyndt at ske, men det er for tidligt at se nogen effekter endnu, siger Martin Badsted.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.