Hirtshals

Nordisk Sejlads fra Hirtshals Havn

Startskud for næste års konkurrence med danske, norske og svenske træskibe med ældre rigning lyder 3. juli

Nordisk Sejlads 2012 startede i Hals, og op til startskuddet vakte de ældre sejlbåde stor interesse. Næste år starter sejladsen fra Hirtshals. Arkivfoto: Peter Broen

Nordisk Sejlads 2012 startede i Hals, og op til startskuddet vakte de ældre sejlbåde stor interesse. Næste år starter sejladsen fra Hirtshals. Arkivfoto: Peter Broen

HIRTSHALS:Den årlige kapsejlads mellem danske, svenske og norske træskibe med ældre rigning starter næste år i Hirtshals.

Det er meldingen fra turistforeningsformand Jørgen Christensen, Hirtshals, som glæder sig over at have fået en positiv tilbagemelding på ansøgningen om, at Nordisk Sejlads 2013 kommer til byen.
Foruden Hirtshals Turistforening står Hirtshals Havn og den selvejende institution snurrevodskutteren HG 159 Johs. Hejlesen bag initiativet.
- Det endelige program er endnu ikke klar, men det ser ud til, at er lykkedes at få starten til at udgå fra Hirtshals, oplyser Jørgen Christensen.
Startskuddet er forlængst fastsat til at lyde 3. juli 2013, og i dagene op til starten vil de deltagende træskibe ankomme til Hirtshals og fylde godt op i havnen.
- Der bliver virkelig noget at se på i de dage, såfremt vi bliver starthavn. Samtidig er det vores forventning, at eventen vil medføre øget aktivitet for byens overnatningssteder, spisesteder og for handlen generelt, mener turistforeningsformanden.
Nordisk Sejlads foregår mellem tre skandinaviske havne i dagene 3. juli til 13. juli, men den svenske og norske anløbshavn er endnu ikke meldt ud til medarrangørerne i Hirtshals.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.