Fodbold

Nordiske fodboldforbund gentager pres på Qatar

Formændene fra de nordiske fodboldforbund rejser til Qatar til januar og vil igen lægge pres på VM-værten.

DBU-formand Jesper Møller rejser til Qatar til januar sammen med de øvrige formænd for de nordiske fodboldforbund. Her vil de diskutere menneskerettigheder med Qatar, som arrangerer VM i 2022.

DBU-formand Jesper Møller rejser til Qatar til januar sammen med de øvrige formænd for de nordiske fodboldforbund. Her vil de diskutere menneskerettigheder med Qatar, som arrangerer VM i 2022.

KØBENHAVN:Valget af Qatar som værtsnation for VM-slutrunden i 2022 har været kontroversiel.

Udfordringer med menneskerettigheder og arbejdsforhold for migrantarbejdere har klæbet til Qatar og skabt debat i forbindelse med VM-slutrunden.

Derfor er det også emner, der vil være på dagsordenen, når formændene fra de nordiske fodboldforbund samlet rejser til Qatar til januar.

Her skal delegationen mødes med VM-arrangøren, og de nordiske formænd vil blandt andet understrege nødvendigheden af at overholde menneskerettigheder samt at forbedre forholdene for de migrantarbejdere, der arbejder med stadionbyggerierne i Qatar.

Ifølge Jesper Møller, der er formand i Dansk Boldspil-Union (DBU), er der et klart formål med rejsen.

- Ingen skal dø for et VM i fodbold. I Norden er vi kendt for et højt niveau af demokrati, good governance og arbejdstagers rettigheder.

- Derfor står vi sammen om at lægge et pres på Qatar for at sikre bedre arbejdsforhold i forbindelse med VM-forberedelserne, siger Jesper Møller i en pressemeddelelse.

DBU skriver i pressemeddelelsen, at der siden 2016 er sket en række fremskridt i forhold til menneskerettigheder i Qatar ifølge Amnesty International.

Det er dog fortsat nødvendigt med et konstant, internationalt pres på relevante organisationer og virksomheder i Qatar, mener DBU-formanden.

- Vi truer ikke med at blive væk. Vi kommer i stedet og tager debatten åbent med Qatar igen og igen. Og vi gør det med fælles nordiske værdier og en fælles stemme.

- Kun ved at have en direkte dialog med de ansvarlige i Qatar, kan vi skabe forandringer, siger Jesper Møller i pressemeddelelsen.

/ritzau/