Udland

Nordiske ministre: FN's autoritet er på spil

Nordiske udenrigsministre frygter, at FN's Sikkerhedsråds respekt svækkes i forbindelse med Syrien-krisen.

Nordiske ministre: FN's autoritet er på spil

Den manglende enighed i FN's Sikkerhedsråd i forbindelse med krisen om brug af kemiske våben i borgerkrigen i Syrien risikerer at svække rådets autoritet.

Det siger de nordiske udenrigsministre i en erklæring, der er udsendt i Visby i Sverige i forbindelse med ministrenes møde.

Det er "højest beklageligt", hedder det i ministrenes udtalelse om Syrien, at FN's Sikkerhedsråds ikke kunne gøre noget for at løse den tragiske situation i Syrien.

Ministrene kræver, at Sikkerhedsrådet omgående og utvetydigt slår fast, at brug af kemiske våben er et alvorligt brud på folkeretten.

Hvis rådet ikke kan samle sig om en udtalelse, så forsvinder ikke bare respekten for et globalt forbud mod kemiske våben, men også rådets egen autoritet.

De nordiske ministre påpeger i deres afsluttende erklæring efter det to dage lange møde, at Sikkerhedsrådet har et særligt ansvar, idet alle rådets permanente medlemmer har skrevet under på konventionen fra 1993 om forbud mod at bruge, at producere og at lagre kemiske våben.

De fem permanente medlemmer er USA, Rusland, Kina, Storbritannien og Frankrig.

/ritzau/TT

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.