Thisted

Nordiske smagsprøver fortsætter

Mandag er der festivalafslutning på Store Torv, og konferencen går i gang

12
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fenalår er et saltet og tørret lår af et får eller måske en ged.

THISTED:Norden er kommet til Thisted.

Det sker i anledning af, at det venskabsbytræf, der holdes hvert andet år, mellem Thisted, Uddevalla, Skien, Loimaa og Mosfellsbær i år holdes her i Thy. Hen over weekenden har der allerede været gang i både aktiviteter og forberedelser, og mandag slutter så den nordiske kulturfestival no\\art med forestillinger, musik, taler og udstilling m.v. på Store Torv og Det gamle rådhus.

Men mandag formiddag starter til gengæld en to-dages-konference for politikere, embedsfolk og andre repræsentanter for de fem venskabsbyer med emner som kultur, natur og fritid samt klima og miljø.

26 unge og yngre musik- og scenekunstfolk har de fem lande har over weekenden arbejdet med forskellige aktiviteter, har givet optrædender og skal så mandag arbejde i tre grupper og allesammen sammen under ledelse af sceneinstruktør og folkemusikleder Jakob Oschlag frem mod optrædender mandag eftermiddag.

På Det Gamle rådhus har kunstforeningen Det Ny Kastet siden fredag haft en udstilling med fem kunstnere, der alle har både nordiske rødder og inspirationer. Der har været forestillinger på Thy Teater og i Thisted Musikteater.

Og søndagen igennem var der nordiske smagsprøver på Store Torv og Det gamle rådhus, arrangeret af Foreningen Norden Thisted og Kulturelt Samråd i Thisted Kommune. Der var smagsprøver på kulturen - musik, sang, teater og litteratur - men der var så sandelig også smagsprøver på nordisk mad, f.eks. danske frikadeller, finsk lakrids, færøsk tørfisk, norsk myseost og fenalår, islandske brændevin samt tubekaviar, knækbrød og bærsafte fra Sverige.

Ved Havnetorvet lå den norskfødte Hjørring-kunstner Marit Benthe Heimdals kvindeformede life-boats.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.