Aalborg

Nordjyde dømt i stor narkosag

Tre mænd får lange fængselsstraffe for at være i besiddelse af store mængder narkotika

Tre mænd er blevet idømt lange fængselsstraffe for at blive taget med store mængder narko. Foto: Colourbox

Tre mænd er blevet idømt lange fængselsstraffe for at blive taget med store mængder narko. Foto: Colourbox

AALBORG:Tre mænd tiltalt for narkosmugling er blevet idømt mellem to og fem års fængsel.

Alle tre mænd modtog dommen ved Retten i Aalborg onsdag.

Én af de tre mænd i narkosagen er Morten Ejstrup Christensen fra Aalborg. De to andre er fra Odder og har umiddelbart ingen relation til nordjyden.

- De har medvirket i samme kreds omkring narkosmuglingen, forklarer anklager ved Nordjyllands Politi, Kim K. Kristensen.

Den 23-årige aalborgenser fik to og et halvt års fængsel for at være i besiddelse af narko 13. april og 15. august sidste år. Han blev taget for sammenlagt over 600 gram kokain og heroin. Han havde afhentet narkoen på Odense Banegård, og kørte derefter med tog til Aalborg Banegård, hvor han blev pågrebet med narkoen på sig.

Samme opskrift på smugling

Det samme gjaldt de to andre mænd i sagen, der af flere omgange er taget i besiddelse af stoffer. I et af tilfældene afhentede de narkoen på Odense Banegård 15. maj og blev derefter pågrebet ved Vejle 29. juli sidste år i besiddelse af over 100 gram kokain og heroin. I alt er der tale om over to kilo kokain, men de blev dog kun dømt for at have været i besiddelse af omkring et halvt kilo kokain og et halvt kilo heroin. De to mænd - den 35-årige Morten Lehmann Rasmussen og 31-årige Tim Dahl Andersen - blev idømt henholdsvis fire og et halvt år og fem år.

- Det er personer, der har været i politiets søgelys. To personer er desuden varetægtsfængslet i Holland for narkosmugling, siger anklager Kim K. Kristensen.

Han forklarer, at de tre dømte mænd har været bindeled mellem narkosmuglerne i Holland og de danske kontakter. Nordjyllands Politi har behandlet sagen, da fokus var rettet mod Nordjylland, og at det var her, anholdelsen af den 23-årige fandt sted, oplyser politianklageren.

Muligvis rockerrelateret

Den dømte nordjyde forklarede i retten, at han var tvunget til at hente narkoen, da han stod i gæld til de personer, han skulle udføre opgaven for. Den 23-årige har en tidligere dom fra 2013, hvor han blev dømt for at opbevare en maskinpistol for nogle rockerrelaterede personer. Anklager Kim K. Kristensen kan dog ikke bekræfte, at den nuværende sag er rockerrelateret.

Med hensyn til de to mænd fra Odder var motiverne, dels, at de var kurerer, dels at dække deres eget forbrug af narko, fortæller anklageren. Desuden ville den ene af mændene forbedre sin økonomiske situation, efter at have lukket sin tøjbutik.

Tilstod og slap billigere

Den 23-årige og de to mænd fra Odder var desuden tiltalt for flere andre forhold. Da sagen blev ført som en tilståelsessag, udgik flere af de andre forhold imidlertid. Det var med til at mildne dommen. Politianklageren havde ellers påstået strengere domme for de tre mænd, men dommene blev lavere alle tre dømte. Retten i Aalborg lagde ifølge anklageren vægt på, at de tre mænd tilstod anklagerne. For nordjydens vedkommende var hans gode personlige forhold desuden formidlende for dommen. Han er fortsat varetægtsfængslet og skal derefter afsone dommen på to og et halvt år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.