Nordjylland

Nordjyder er bedst til at få hverdagen til at hænge sammen

Langt flere nordjyder oplever at have god tid i hverdagen sammenlignet med landets øvrige regioner

Nordjyder hænger sig tilsyneladende ikke i en klokkestreng i samme omfang som andre danskere. Foto: Colourbox

Nordjyder hænger sig tilsyneladende ikke i en klokkestreng i samme omfang som andre danskere. Foto: Colourbox

NORDJYLLAND:Det er ikke kun dialekten og friværdien, der adskiller nordjyderne fra københavnerne. Der er også stor forskel, når det kommer til tid og overskud i hverdagen. En ny undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af Alm. Brand Bank viser, at langt flere nordjyder oplever at have god tid i hverdagen sammenlignet med landets øvrige regioner. I undersøgelsen svarer mere end hver tredje af nordjyderne (38 procent), at de på ingen måde oplever at have for lidt tid.

Kun 11 procent angiver, at de rent faktisk har for lidt tid, hvorfor de må gå på kompromis med madlavning, fritidsinteresser og tid med familien. Det giver nordjyderne en førsteplads, når det kommer til at få hverdagen til at hænge sammen. Til sammenligning er tallene for Region Hovedstaden henholdsvis 22 procent og 16 procent.

- Vi har lidt længere til den nærmeste biograf, café og spillested, så fristelserne er færre end andre steder i landet. Derfor er det det nære og lokale, der trækker, og det er med til at give en følelse af overskud og af, at det hele ikke haster så meget, siger Ulrik Rishøj, filialchef i Alm. Brand Bank i Aalborg.

Nordjyder vil have mere luft i økonomien

Men det er ikke kun i forhold til at jonglere fritidsinteresser, arbejde og hverdagspligter, nordjyderne indtager en førsteplads. De er også førende, når det gælder ønsket om et større økonomisk råderum. I undersøgelsen angiver hele 62 procent af nordjyderne, at de ønsker en bedre økonomi fremfor mere tid i hverdagen. Kigger man på hele Danmark, mener 55 procent det samme.

Ifølge Ulrik Rishøj stemmer det overens med den oplevelse, han har af kunderne i filialen. Her oplever han, at nordjyderne er eftertænksomme og overvejer en ekstra gang, om det er nødvendigt at bruge tid og penge i en given situation:

- Kunderne har ofte overvejet det nøje, hvis de fx vil tage et lån eller købe et hus. Det er rigtig rart for os som bank, for så er kunderne klar til at udfordre os, så vi i fællesskab kan finde den bedste løsning til dem. Som så i sidste ende giver dem den luft i økonomien, de ønsker sig, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.