EMNER

Nordjyder flittige brugere af e-Boks

Halvdelen af nordjyderne er inde på deres e-boks mindst en gang om ugen -ingen ved hvorfor

Nordjyderne er de flittigste brugere af e-BOKS.Foto: Scanpix

Nordjyderne er de flittigste brugere af e-BOKS.Foto: Scanpix

De nordjyske brugere af e-Boks er landets flittigste. Omkring halvdelen af dem er nemlig inde på deres konto mindst en gang om ugen. Det er hyppigere end i nogen anden dansk region. Den nordjyske topscorerværdighed fremgår af en undersøgelse, som analysevirksomheden Epinion har gennemført for e-Boks. Undersøgelse afslører også, at flere end halvdelen af de nordjyder, der logger ind mindst en gang om ugen, er inde på deres konto hos e-Boks flere gange i løbet af en uge. Den andel er også landets højeste. Der er ingen entydig forklaring på, hvorfor de nordjyske kunder hos e-Boks er landets flittigste. - Vi kan konstatere, at Nordjylland ligger i toppen, men jeg kan ikke komme med nogen forklaring på det mønster, siger Pernille Brandis Rosengaard, der er kommunikations - og markedsføringsdirektør hos e-BOKS. Hun er umiddelbart overrasket over tallene. - Jeg ville nok have gættet på, at Nordjylland ville ligge på eller lidt under landsgennemsnittet og under et område som Hovedstaden, siger hun. E-Boks' brugere er spredt nogenlunde jævnt ud over det ganske land. - Og derfor er det ikke forskelle i vores dækning, der forklarer de regionale forskelle, siger Pernille Brandis Rosengaard. Overordnet set er brugen af e-Boks mest udbredt hos offentligt ansatte. - Det er, fordi de offentlige arbejdsgivere var de første, der begyndte at sende lønsedler ud elektronisk, men der er vist ikke flere offentligt ansatte i bestemte regioner frem for i andre, så den faktor kan heller ikke forklare de regionale forskelle i brugen af e-Boks, konstaterer hun. FAKTA

 • E-Boks har over tre millioner kunder.
 • Flere end 180 millioner dokumenter vil blive sendt elektronisk via e-Boks i løbet af i år.
 • Var disse dokumenter blevet sendt med fysisk post, ville de samlet have vejet op imod 3000 tons.
 • Afsenderne er alle landets 98 kommuner og de fleste statslige myndigheder.
 • I den private sektor er de fleste realkreditselskaber, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber tilmeldt e-Boks.
 • Derudover sender langt de fleste offentlige og mange private arbejdsgivere lønsedler ud via e-Boks.
 • E-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets (det tidligere PBS) og Post Danmark.
 • E-Boks" indtægter kommer fra afsenderne af dokumenter gennem e-Boks, som betaler en afgift, der erstatter portoen på fysisk post.
 • Udgiften til e-Boks er mindre end den porto, som den erstatter, og derfor sparer afsenderne inden for e-Boks penge.
 • Epinions undersøgelse er gennemført blandt 10.000 tilfældigt udvalgte kunder hos e-Boks.
 • kilde: e-boks