Nordjyder forkæler Fido og Ninus i julen

Mere end hver fjerde nordjyde køber julegave til deres hund, kat eller hvilket kæledyr, de nu måtte have

Fido skal da også have en julegave. Arkivfoto
Nordjylland 7. december 2017 13:59

NORDJYLLAND: Når danskerne den 24. december lægger gaver under juletræet, står der ikke kun "Til Far" eller "Til Mor" på kortet. Man vil også kunne finde julegaver til både "Fido" og "Ninus".

En ny landsdækkende undersøgelse, foretaget af analyseinstituttet Wilke for Magasin du Nord, viser, at knap 20 procent af danskerne også køber julegaver til deres kæledyr.

Faktisk er det mest nordjyderne, som køber julegaver til deres kæledyr. Knap 25% af nordjyderne køber julegaver til deres kæledyr, mens tallet er 20 procent i Region Sjælland og i Region Midtjylland, 18 procent i Region Syddanmark og kun 11 procent i Region Hovedstaden.

Og det er især kvinderne, som husker vennerne fra dyreriget, når der skal købes julegaver; 20 procent af kvinderne shopper til deres kæledyr i julen, hvorimod kun 14 procent af mændene husker dyrevennerne.

Kvinderne køber julegaverne

Generelt er det da også kvinderne, som står for at finde det helt rigtige at lægge under træet; 80,4 procent af de adspurgte kvinder mener selv, at de står for størstedelen af julegaveindkøbene, hvorimod kun 29,7 procent af mændene påtager sig ansvaret for julegaverne. Undersøgelsen viser desuden, at mere end hver anden dansker køber julegaverne i de fysiske butikker, og kun 26,2 procent af danskerne benytter sig af de mange online shoppingmuligheder, når det kommer til julegaveindkøbene. De fleste danskere køber desuden deres julegaver i starten af december, nemlig 34,3 procent af danskerne.

Kæresten er sværest at købe julegave til

Når danskerne skal købe julegaver, volder kæresten og ægtefællen de største udfordringer; 35,5 procent af danskerne mener, at kæresten er den sværeste at finde julegave til. Og det er især mændene, som oplever det udfordrende; 44 procent af de danske mænd kæmper med at finde den perfekte julegave til den bedre halvdel, hvorimod kun 27 procent af kvinderne oplever det som en udfordring.

På en klar andenplads kommer far, som 14,6 procent af de adspurgte danskerne finder det sværest at købe julegave til. Men når det kommer til julegaver, er det ikke kun ens kære, som bliver forkælet. Undersøgelsen viser, at knap hver tredje dansker også køber julegaver til sig selv, men kun 9,2 procent vælger at lægge gaven under træet.

Danskerne vil have personlige julegaver

Mere end hver anden dansker ønsker, at deres julegave er personlig. At gaven er personlig vægtes højest, det angiver 59,3 procent af danskerne, mens kun 0,5 procent mener, at julegavens pris har betydning. Og den personlige tanke er ikke kun vigtig, når danskerne modtager julegaver, det er også en vigtig prioritet, når de køber julegaver til andre; 53 procent af danskerne går efter den personlige julegave, når de klarer deres juleshopping. Kun 0,2 procent går op i prisen, når de køber julegaver, og kun 3,8 procent lægger vægt på, at den julegave, de giver, kan byttes.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...