Nordjyder: Kinesere er usmagelige

Kinesisk damedouble tabte kamp med vilje

Xiaoli Wang og Yang Yu blev buet ud, da de lod sig tabe, ved OL i London 2012 i Wembley Arena. Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Xiaoli Wang og Yang Yu blev buet ud, da de lod sig tabe, ved OL i London 2012 i Wembley Arena. Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

LONDON:Der var meget kritik af badmintonverdenen, da det ændrede spillesystem til OL blev annonceret, i det spillerne skulle mødes i grupper og ikke som normalt i en knockout-turnering hele vejen.

Tirsdag blev frygten vækket til live, og det var faktisk den nordjyske damedouble Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, der var indirekte skyld i det.

Da vendte nemlig turneringen på hovedet ved at besejre de andenseedede kinesere Qing og Yunlei, for det betød at de topseedede kinesere Xiaoli og Yang lod sig tabe med vilje i den sidste gruppekamp for ikke at komme i samme halvdel som landsmændene.

Publikum reagerede i den grad på kampen, for kineserne forsøgte ikke engang at skjule skandalen. Servefejl efter servefejl haglede i nettet, og kineserne tabte med 21-14, 21-11.

- Jeg synes rent ud sagt, at der usmageligt, siger herresinglen Jan Ø. Jørgensen, der selv var på banen i den anden ende af Webmbley Arena, da skandalen stod på.

- Det har ikke en skid med OL at gøre, hvis jeg skal være helt ærlig. Det går vel imod alt det, som OL handler om, og det er bare dårlig stil, siger han.

Blev buhet ud

Christinna Pedersen oplevede også skandalen i hallen, for hun blev præsenteret lige i det øjeblik skandalekampen var færdig, og det betød, at hun entrede hallen til massive buh-råb.

- Det er usmageligt, og et OL fortjener ikke en kamp som den. Det var lige da, vi gik på banen, og jeg regnede ikke med, at det var os, der blev buhet af, siger hun.

- Man kan ikke være bekendt over for så mange mennesker, der har betalt for en god badmintondag, og så får man sådan en kamp, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Skudepisode i Aalborg: Tyder på internt opgør i det kriminelle miljø
Luk