Nordjylland

Nordjyderne bruger mindst på ferien

Vi er den region, der har landets laveste feriebudget

Nordjyderne er de danskere, der vil bruge mindst på at holde ferie i år. Måske skyldes det, at Nordjylland er så dejligt, at man bare kan gå uden for døren for at føle feriestemningen.Arkivfoto

Nordjyderne er de danskere, der vil bruge mindst på at holde ferie i år. Måske skyldes det, at Nordjylland er så dejligt, at man bare kan gå uden for døren for at føle feriestemningen.Arkivfoto

NORDJYLLAND:Beboerne i samtlige af landets regioner skruer op for feriebudgettet i år, men nordjyderne vil bruge mindst. Og så er der flere end nogensinde, der slet ikke vil holde ferie.

Det er nogle af de resultater, der kan læses ud af en undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Nordea.

Undersøgelsen viser, at en gennemsnitsfamilie vil bruge 13.190 kroner på at holde ferie i år.

Tallet dækker hele ferien og omfatter de adspurgtes egne vurderinger af udskrivningerne til transport, shopping, oplevelser og forlystelser - uanset om man holder ferie hjemme eller tager på rejse.

Det er i gennemsnit 600 kroner mere end sidste år, og nordjyderne er dem, der klart vil bruge færrest penge, nemlig i gennemsnit 11.010 kroner pr. husstand.

- De 600 kroner svarer til en stigning på fem procent i forhold til i fjor, men isoleret set har især én region skruet langt mere op, nemlig sjællænderne, der har tænkt sig at bruge hele 14 procent mere, end de havde planer om sidste år, siger forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen fra Nordea.

Flere har ikke råd

Hun nævner dog, at de største udsving i feriebudgetternes størrelse ikke overraskende handler mere om husstandsindkomsterne end om bopælen.

Tjener man i husstanden over 1.000.000 kroner, er der i gennemsnit lagt 27.880 kroner i feriesparegrisen mod 6880 kroner hos de familier, der tjener under 300.000 kroner.

Og så er der de mange, der slet ikke kan finde luft i budgettet til at holde ferie.

Dem er der 389.000 af i år, hvilket er mere end 100.000 flere end sidste år.

- Faktisk svarer 11 procent af danskerne, at de ingen sommerferieplaner har. Det gælder især familier med de helt lave husstandsindkomster og så de unge under 26 år. Blandt de unge har 17 procent ikke noget sommerferiebudget. Det er over dobbelt så mange som i 2013, siger Ann Lehmann Erichsen og fortsætter:

- Børnefamilierne prioriterer derimod ferien højt. Blandt dem regner kun fire procent med, at det ikke bliver til sommerferie i år.

Og så regner hver fjerde husstand med at kunne klare sommerferien for under 5000 kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden