Nordjyderne er mindst uddannede

Dansk Erhverv slår alarm over ny statistik hvor nordjyske kommuner flopper

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:Region Nordjylland halter bagefter resten af landet, når det kommer til antallet af danskere med en uddannelse, der giver adgang til arbejdsmarkedet.

Cirka seks ud af 10 danskere mellem 15 og 69 år har en uddannelse, viser en ny undersøgelse, men sådan er tallene dog langt fra i hele Nordjylland.
Kommuner fra det nordjyske optager fem af de ti nederste pladser på listen over danskernes uddannelsesniveau fordelt på kommuner.

Rebild, Aalborg og Brønderslev bedst

Kun i tre af regionens 11 kommuner har flere end seks ud af 10 en såkaldt erhvervskompetencegivende uddannelse: Rebild, Aalborg og Brønderslev kommuner.

- Det er ikke så overraskende, at det er i kommunerne, der ligger tæt op ad regionens største by, man finder det højeste uddannelsesniveau. Det er dog ærgerligt, at forskellen skal være så stor, lyder det fra politisk konsulent i Dansk Erhverv Morten Jarlbæk Pedersen.

Stor betydning

Han forklarer, at befolkningens uddannelsesniveau betyder meget for erhvervslivet – både for det allerede eksisterende lokale erhvervsliv og for det erhvervsliv, der muligvis overvejer at etablere sig et givent sted.

- Kommunerne får ikke lettere ved at tiltrække nye arbejdspladser, når arbejdsstyrken er i bedre form andre steder, og for det lokale erhvervslivet giver det selvsagt også udfordringer, at få har en erhvervskompetencegivende uddannelse. Hvis man skal producere honning, skal der også være nok bier i tilstrækkelig god form, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef stopper omgående på stor nordjysk virksomhed
Luk