Nordjylland

Nordjyderne fik en våd sommer

Region Nordjylland havde den største stigning i antallet af regn-relaterede opgaver til Falck - især Hobro var hårdt ramt

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

NORDJYLLAND:Af borgerne i Region Nordjylland var det især dem i Hobro, der flittigt ringede efter Falck, når regnvandet oversvømmede kældre og tilstoppede nedløbsrør.

Sommeren har været et vådt bekendtskab i år. Juni har på landsplan både været den varmeste juni siden 2007, men også den vådeste siden 2012. I juli faldt der i gennemsnit 85 millimeter regn, hvilket er 16 millimeter mere end gennemsnittet.

Både juni og juli blev for borgerne i Region Nordjyllands vedkommende i år to regnfulde måneder, der gav Falck dobbelt så mange regn-relaterede opgaver som samme tid sidste år. Det placerer Region Nordjylland på en kedelig andenplads over regioner med største stigning i antallet af opgaver til Falck.

To skybrud i Hobro

Regnskyllene gik især ud hobrogenserne, der blev ramt at to lokale skybrud i midten af juni. Begge gange gav regnskyllene travlhed hos Falck. Især Hobros nye busterminal fik en hård medfart.

- Vi var flere gange ude ved den nye busterminal og fjerne overskydende vand, affugte og redde de ting, der kunne reddes, siger Helle Bønding, der er skadeservicechef i Falck.

En tredjedel af regionens regn

I juni stod Hobro for over en tredjedel alle Falcks regn-relaterede køreture i regionen. Det er en markant stigning i forhold til sidste år. I juni 2015 kørte Falck kun ud til borgerne i Hobro en brøkdel gange ud af det samlede antal af regn-relaterede opgaver i Region Nordjylland.

Samme billede tegner sig for juli 2016 med Hobro på en suveræn førsteplads i regionen i antallet af regn-relaterede opgaver. Igen står hobrogenserne for en tredjedel af alle de regn-relaterede køretur, som Falck kørte i regionen.

Til gengæld slap både hobrogenserne og de andre borgere i regionen nådigt i august, hvor Falck kun havde halvt så mange regn-relaterede opgaver som i august 2015.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.