Nordjyderne trykker mest på snooze-knappen

Syv ud af ti danskere venter lidt med at stå op, når alarmen eller vækkeuret ringer om morgenen

Mange bliver mere trætte af at sove videre, efter vækkeuret eller telefonens alarm har ringet. Foto: Iris/Scanpix

Mange bliver mere trætte af at sove videre, efter vækkeuret eller telefonens alarm har ringet. Foto: Iris/Scanpix

DANMARK:Er du en af dem, der trykker på snooze-knappen og vender dig om på den anden side, når dit vækkeur eller telefonens alarm vækker dig om morgenen?

Så er du absolut ikke alene. Vi danskerne elsker at snooze. Syv ud af ti af os bruger jævnligt snoozeknappen, og det gør os faktisk til det næstmest snoozende folkefærd i Norden, kun overgået af nordmændene.

Mere træt

Mange af os bliver dog ikke friskere af at tage et par minutter længere, og derfor har Philips udviklet en ny app, der skal komme syvsoveriet til livs.

”Snooze-fænomenet deler vandene mellem danskerne. Nogle afskyr det, og andre elsker det. Med appen ”Unsnooze Yourself” vil vi på en sjov måde give danskerne chancen for at blive snooze-fri og udfordre hinanden på, hvem der kommer først ud af sengen,” siger Carina Franzén, Marketing Manager hos Philips consumer lifestyle.

Udfordr dine venner

I undersøgelsen, som er foretaget blandt 1019 danskere svarer syv ud af ti, at de snoozer. 21,9 procent siger, at snoozeriet gør dem mere trætte, mens hver fjerde angiver, at de snoozer mere om vinteren.

Undersøgelsen viser også, at nordjyderne er de største snoozere i landet, mens folk fra region Syddanmark snoozer mindst. På nordisk niveau topper nordmændene snooze-listen, mens svenskerne er det folkefærd, der snoozer mindst.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.