Coronavirus

11-årig døde få dage efter han blev testet positiv

Mange tusinde danske børn har været smittet med corona, men heldigvis har de næsten alle haft ukomplicerede forløb, oplyser SSI

Mandag gik flaget på halvt på en skole i Aalborg Kommune. Arkivfoto

Mandag gik flaget på halvt på en skole i Aalborg Kommune. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Der blev flaget på halv, og der var mindehøjtidelighed i klasserne, da børnene mandag mødte ind igen efter efterårsferien. For i løbet af ferien døde en af eleverne fra 5. klasse på en skole i Aalborg Kommune.

En 11-årig dreng, der boede med sin familie, der bor i Aalborg Kommune, døde 19. oktober efter et kort, men fatalt sygdomsforløb.

Drengen blev testet positiv for corona søndag, og samme dag blev han indlagt med høj feber. Tirsdag aften døde han.

Dødsfaldet har vakt opsigt, og skabt bekymring hos mange børnefamilier. For den 11-årige er i følge statistikkerne fra Statens Serum Institut det første danske barn, der er død med covid-19 uden at der var tale om komorbiditet.

I alt er der tre danske børn, der er døde med Covid-19 smitte, men ved de to første dødsfald havde børnene andre alvorlige sygdomme.

Komorbiditet - eller alvorlig, underliggende sygdom - defineres af SSI som hospitalskontakt inden for de seneste fem år med bl.a. følgende diagnoser diabetes, cancer, kronisk lungesygdom, hjerte-kar-sygdomme og hæmatologiske sygdom.

Mange tusinde danske børn har været smittet med corona, men heldigvis har de næsten alle haft ukomplicerede forløb, oplyser SSI.

- Der er tre danskere under 20, der er døde med corona. Det er tragisk, når det sker, men heldigvis sker det kun uhyre sjældent. Jeg kan godt forstå, hvis der er forældre og børn, der bliver bekymrede, men der er intet, der tyder på, virus har ændret sig, så den er blevet farligere for børn. Vi sekventerer alle positive prøver, så vi har godt styr på, hvordan virus udvikler sig, siger Troels Lillebæk, der er professor og afdelingschef ved Statens Serum Institut.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.