Mette F. 'totalt imponeret' af nordjyske forskere - nu takker hun dem

Statsminister Mette Frederiksen (S) besøgte Albertsen Lab på Aalborg Universitet - og takkede holdet, der har aflyst alt for at kortlægge coronavirus

Mette Frederiksen var tydeligt imponeret af forskerholdets indsats. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Mette Frederiksen var tydeligt imponeret af forskerholdets indsats. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

De rosende ord var store, da statsminister Mette Frederiksen torsdag eftermiddag besøgte Aalborg Universitet for at se Albertsen Lab, der det seneste år har leveret nogle af de data, der bruges, når eksperterne regner på, om - og hvor - man kan genåbne.

- Det er totalt imponerende, sagde Mette Frederiksen.

Hun blev for alvor opmærksom på arbejdet i Aalborg, da vi i efteråret bevægede os ind i anden smittebølge.

- Da den britiske variant nærmede sig Danmark, besluttede vi, at alle prøver skulle gen-sekventeres, og arbejdet her på universitet er én af grundene til, at vi ikke har fået en tredje bølge, sagde Mette Frederiksen.

Forskerholdet har netop rundet en milepæl med 100.000 corona-prøver. Holdet undersøger prøver fra smittede danskere for at kortlægge de forskellige varianters udbredelse.

"Tak", var det første, statsminister Mette Frederiksen sagde til Mads Albertsen, da hun torsdag eftermiddag besøgte det forskerhold, der er blandt verdens førende indenfor genomsekventering af covid-19-prøver. Mads Albertsen er leder af Albertsen Lab. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

"Tak", var det første, statsminister Mette Frederiksen sagde til Mads Albertsen, da hun torsdag eftermiddag besøgte det forskerhold, der er blandt verdens førende indenfor genomsekventering af covid-19-prøver. Mads Albertsen er leder af Albertsen Lab. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Professor og leder af Albertsen Lab, Mads Albertsen, tog imod Mette Frederiksen - og viste rundt på laboratoriet. Her fik statsministeren lejlighed til at hilse på hele det forskerhold, der den seneste tid har arbejdet særdeles hårdt for at skaffe et grundlag at træffe beslutninger på.

Efter rundvisningen - og samtalerne med nogle af medarbejderne i Albertsen Lab - gav Mette Frederiksen udtryk for, at "vi står et godt sted" - og at hun er positiv.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dog ikke så positiv, at hun umiddelbart peger på områder, hvor man kan fremskynde en genåbning af Danmark.

- Men jeg føler mig sikker på, at vi kan genåbne yderligere 6. maj. Samtidig er det vigtigt, at vi ikke sætter tingene over styr, så vi ikke får så travlt, at vi alligevel får en potentiel tredje bølge.

Nordjyske har tidligere skrevet et portræt af Mads Albertsen. Du kan læse det her:

Professor Mads Albertsen er 35 år - og har haft sin gang på Institut for Kemi og Biovidenskab på Aalborg Universitet de seneste mange år - først som studerende, siden som ph. d. og derefter som postdoc. Nu som professor.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.