AMU får nordjyder i job, men færre tager et kursus

Stadigt færre kommer på AMU-kursus, og det er katastrofalt, mener 3F-formand

Foto: Mette Nielsen

Foto: Mette Nielsen

Mens antallet af nordjyske jobs stiger, står en gruppe ledige stadig i vejkanten og ser opsvinget drøne forbi. Surt for dem, men også for det arbejdshungrende erhvervsliv, der risikerer at måtte slække på bremsen på grund af mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Noget, der ligner et tryllemiddel, hedder AMU-kurser. Giv det til ledige 3F’ere i Nordjylland, og over halvdelen vil være i job efter bare tre måneder. Lav kurserne i tæt samarbejde med erhvervslivet, og op til tre ud af fire vil nå i mål, som det sker i Rebild Kommune.

Nærmere bestemt viser tal fra jobindeks.dk, at AMU-kurser suverænt er det bedste redskab til at få ledige 3f’ere i job her i landsdelen. 54 procent af alle aktiverede 3F’ere er i job tre måneder efter, at de har været på kursus - ja i Rebild Kommune hele 75 procent. Til sammenligning er det på landsplan 42 procent.

Halveret på seks år

Dette til trods er antallet af nordjyder, der kommer på AMU-kurser, mere end halveret de seneste seks år. Alene fra 2015 til 2016 faldt antallet af kursister med cirka 4000.

Formand for 3F Skagerak Frank Jul Tronborg finder udviklingen alarmerende.

- Nordjylland står overfor en kraftig og hæsblæsende udvikling på arbejdsmarkedet. Kravene til kompetencer stiger, og det gælder i alle jobs. Derfor er det katastrofalt, at ufaglærte og faglærte ikke kommer mere på AMU-kurser, hvor de kan blive opdateret på deres viden eller gøre sig klar til nye kompetencer i nye brancher.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.