Badegæst råbte om hjælp: Så gik to svømmere i aktion

Redningshelikopter sendt i luften, men returnerede hurtigt

To svømmere fik fat i en redningskrans og svømmede ud til en person, der var kommet for langt ud ved Grønhøj Strand. Arkivfoto: Bo Hellum

To svømmere fik fat i en redningskrans og svømmede ud til en person, der var kommet for langt ud ved Grønhøj Strand. Arkivfoto: Bo Hellum

NORDJYLLAND:Forsvarets Operationscenter, der står for livredningen ved de danske kyster, har haft en travl søndag, hvor de er blevet kaldt ud til mange mindre opgaver ved de populære badestrande.

En af de opgaver var på stranden ved Grønhøj syd for Løkken.

Her blevet der ved 17-tiden slået alarm, da en badegæst var kommet for langt ud.

Reddet af svømmere

- Der bliver råbt om hjælp, da en person er kommet for langt ud. Badegæster på stranden slår alarm, og vi når at varsle Thorup Stand, Hirtshals Redningsstation, livredderposten ved Løkken Strand samt Nordjyllands Beredskab og vi får sendt redningshelikopteren afsted, fortæller vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter Klaus Thing Rasmussen.

- Heldigvis er der to gode svømmere på stranden, der får fat i en redningskrans og svømmer ud til vedkommende, så efter syv minutter får vi en besked om, at alle personer er sikkert tilbage på stranden.

- Heldigvis gik det godt, men det handler om at passe på. Selvom vejret er godt, og vandet ser roligt ud, kan der hurtigt opstå farlige situationer, siger Klaus Thing Rasmussen.

48-årig druknede

En af de mere alvorlige ulykker skete tidligere søndag, hvor en 48-årig mand druknede i forbindelse med en badetur ved Harboøre. Politiet fik meldingen om, at manden var fundet livløs i vandet. Han blev fløjet til Skejby Sygehus, men blev senere erklæret død.

- Noget tyder på, at han har fået et ildebefindende og er faldet om derude, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Olesen til Ritzau.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.