Coronavirus

Beboer på plejecenter smittet: Lukket for besøg mens alle ansatte og beboere bliver testet

Morsø Kommune er hårdt ramt af corona i Nordjylland, senest er en beboer på kommunens plejecenter konstateret smittet

Arkivfoto: Bo Lehm

Arkivfoto: Bo Lehm

NYKØBING:En beboer på Rolstruplund Plejecenter i Nykøbing på Mors er konstateret smittet med corona.

Det bekræfter direktør for social, sundhed og beskæftigelse i Morsø Kommune Henrik René Christensen.

- Der har været en beboer, der har vist milde symptomer på smitte, og derfor bliver vedkommende testet. Svaret kom lørdag og viser sig at være positiv, siger han.

Henrik René Christensen fortæller, at Morsø Kommune har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og sat en handleplan i gang.

- Den smittede er blevet isoleret og vi er i gang med at teste de 12 beboere i den del af plejecentret, hvor den smittede bor. Herudover bliver 21 ansatte testet og der er skærpet opmærksomhed omkring de øvrige beboere på plejecentret. Der er indført besøgsforbud, så der kun er besøg ved kritiske tilfælde. Beboerne er opfordret til at holde ekstra god afstand og så bliver der gjort ekstra rent i de kommende dage.

Henrik René Christensen fortæller, at alle beboere og pårørende er orienterede, og har forståelse for situationen.

- Vi ved ikke, hvordan den pågældende beboer er blevet smittet, men der er sat smittesporing i gang, siger han og fortæller, at der ikke er mistanke om at andre beboere eller ansatte på plejecenteret er smittet.

Henrik René Christensen håber, at man senest tirsdag har svar på alle test, så man igen kan lukke op for besøgende og gå tilbage til de almindelige skærpede forhold, der gælder på plejecentret i forbindelse med coronasmitte.

Flest tilfælde i Nordjylland

Der har tidligere været coronasmitte på et plejecenter i Morsø Kommune, hvor også en enkelt beboer vart smittet. Og så har der været et tilfælde, hvor en ansat var smittet, og de øvrige ansatte blev sendt hjem i isolation.

Med 43 smittetilfælde de seneste syv dage - svarende til 213 smittede per 100.000 indbyggere - er Morsø Kommune den kommune i Nordjylland der har flest smittede og nummer 18 på listen over de hårdest ramte kommune i hele landet.

- Heldigvis har vi kun haft to smittetilfælde det seneste døgn, så vi håber, at vi har brudt noget af smitten og smittetilfældene nu falder, siger Henrik René Christensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.