Betal din håndværker nu - og få penge tilbage til april

Regningen for arbejde udført i eller på dit hjem i 2018 skal betales inden 1. marts, hvis du vil se effekten af håndværkerfradraget på din årsopgørelse

Isolering af gulv, loft og vægge er blandt de håndværksydelser, du kan få fradrag for. Arkivfoto: Erik Refner, Ritzau Scanpix

Isolering af gulv, loft og vægge er blandt de håndværksydelser, du kan få fradrag for. Arkivfoto: Erik Refner, Ritzau Scanpix

PRIVATØKONOMI:Hvis du har fået nye vinduer eller har haft rengøringshjælp i løbet af 2018, så har du måske penge til gode hos Skat.

I hvert fald hvis du ikke allerede har udnyttet håndværkerfradraget, som er et fradrag for en række håndværks- og serviceydelser.

Og har du endnu ikke betalt for det arbejde, du har fået udført, så er det med at få det gjort.

Hvis du gerne vil have, at det tæller med i skatteåret 2018, så skal udført arbejde nemlig være betalt inden 28. februar i år, oplyser Skattestyrelsen.

Når arbejdet er betalt, kan du indberette fradraget via Skats hjemmeside og se gevinsten på årsopgørelsen, som kommer til marts. Såfremt du har penge til gode, bliver de udbetalt til april.

Men inden du indberetter, så vær opmærksom på, om ydelsen overhovedet er dækket. Særligt når det kommer til det ben i det todelte fradrag, som hedder håndværksydelser.

- Det skal være på listen, som er en række grønne, energiforbedrende håndværksydelser, siger Per Ørtoft Jensen, der er partner og skatteekspert i konsulentfirmaet PWC.

Mere specifikt skal der, når det kommer til håndværksydelserne, eksempelvis være tale om isolering af tag eller vægge, installation af solfanger eller maling af udendørs døre og vinduesrammer.

Det er ikke kun ejere, der kan gøre brug af fradraget.

- Ved servicefradraget er det lige meget, om du bor til leje eller ejer. Det afgørende er, om du har benyttet dig af en af de ydelser, der står på Skats liste - for eksempel hjælp til rengøring, vinduespudsning eller snerydning, siger Per Ørtoft Jensen.

Men er du lejer, skal du især være opmærksom, når det kommer til håndværksydelsen.

Her skal du som lejer opfylde to krav, for at du kan få fradraget. Du skal have ret til at vedligeholde boligen, og du skal betale direkte for arbejdet og ikke gennem din husleje eller en vedligeholdelseskonto.

Og så skal arbejdet som sagt være på Skats liste over energivenlige tiltag.

Det vil sige, at slibning af gulve, maling af vægge og øvrige ydelser, som en lejer typisk ville gøre brug af ved fraflytning, ikke er dækket af fradraget, fastslår Per Ørtoft Jensen.

- Så det vil være meget sjældent, at en lejer kan gøre brug af den del af håndværkerfradraget, siger skatteeksperten.

Når du at betale for arbejdet, men ikke at indberette det inden årsopgørelsen rammer din e-boks engang i marts, så fortvivl ikke.

Både håndværkerfradraget og i øvrigt også andre fradrag som befordringsfradraget og fradraget for småfornødenheder kan indberettes, når du har fået årsopgørelsen, siger Per Ørtoft Jensen.

- I langt de fleste tilfælde vil du få en ny årsopgørelse lige med det samme, siger han.

Foruden de energivenlige tiltag er også installation af tyverialarm og tilslutning til bredbånd ydelser, du kan få fradrag for.

/ritzau fokus/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.