Corona-stigning: Nye tilfælde i ti nordjyske kommuner

Sidste tirsdag havde halvdelen af de nordjyske kommuner ikke registreret nye smittede med covid-19 indenfor 7 dage - det billede har ændret sig - også "duksen" Rebild er med på listen

Flere end 12.000 nordjyder er testet den seneste uge - 52 er fundet smittet med covid-19. Illustration: Christian Made Hagelskjær

Flere end 12.000 nordjyder er testet den seneste uge - 52 er fundet smittet med covid-19. Illustration: Christian Made Hagelskjær

Der var en fejl i grafikken i den første version af artiklen - tallene er nu opdaterede

NORDJYLLAND:12.554 borgere har været omkring testcentrene i Nordjylland den seneste uge - 52 er konstateret smittet med covid-19 og yderligere tre er blevet indlagt til behandling for sygdommen.

Det er en stigning i forhold til ugen før, hvor 32 nye tilfælde blev registreret.

Tirsdag i sidste uge kunne kommunerne Vesthimmerland, Morsø, Jammerbugt, Rebild og Hjørring glæde sig over, at der ikke var registreret nye smittede indenfor syv dage. Siden er der konstateret 8 nye tilfælde i Hjørring, to i Vesthimmerland, to på Mors og to i Rebild.

Dermed har Rebild delvist mistet sin status som Nordjyllands "corona-duks" uden nye tilfælde i næsten fem uger, og færrest smittede i forhold til indbyggertal. I løbet af weekenden er to borgere i Rebild imidlertid blevet testet positive med covid-19, således at der nu er registreret 22 smittede. Kommunen har dog stadig færrest smittede pr. 100.000.

Det samlede antal smittede i Jammerbugt Kommune har ligget uændret på 34 personer, siden 14. juli. Den seneste uge har man testet 300 borgere og fundet eet nyt tilfælde, viser tallene fra Statens Serum Institut.

Vesthimmerland, Hjørring og Brønderslev er fortsat de kommuner, der siden coronaens udbrud, har registreret flest smittede i forhold til indbyggertal - se listen her:

(I Thisted er tallet f.eks 108 smittede pr 100.000 - men da der kun bor 43.423 borgere Thisted Kommune, er det reelle antal smittede 47. I Vesthimmerland, Hjørring og Brønderslev et antallet af reelt smittede personer hhv 75, 114 og 60 - med nordjyske briller relativt mange i forhold til indbyggertallet)

Vesthimmerland stadig i top


Grafik: Vesthimmerland stadig i top
Kilde: Statens Serum Institut. Grafik: Christian Made Hagelskjær

I de øvrige kommuner har registreringen af nye tilfælde på en uge udviklet sig med 30 personer i Aalborg, tre i Thisted, to i Mariagerfjord og et nyt tilfælde i henholdsvis Frederikshavn og Brønderslev.

Læsø Kommune har stadig færre end ti smittede og optræder derfor ikke i statistikken, da tallene ikke må kunne henføres til enkeltpersoner.

Efter ferien har der været travlhed både i TestCenter Danmarks telte, hvor man tester borgere uden symptomer, og på sygehusene, der tester borgere med symptomer.

Det fremgår ikke af tallene fra Statens Serum Institut, om det stigende antal personer, der har fået konstateret covid-19, har sammenhæng med at flere er blevet testet.

Hvis det er tilfældet, kan stigningen være et positivt udtryk for, at færre går omkring med uopdaget sygdom, og at man bedre kan få styr på smittens udbredelse, og dermed tage forholdsregler i de smittedes omgivelser.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.