Tre nordjyske kommuner har et højt incidenstal: Se dagens coronatal her

Smitten er den seneste uge faldet i syv nordjyske kommuner, mens den i én er steget markant

Nordjylland har formået at få banket smitten ned det seneste stykke tid. Arkivfoto: Bente Poder

Nordjylland har formået at få banket smitten ned det seneste stykke tid. Arkivfoto: Bente Poder

NORDJYLLAND:Det går fortsat den rigtige vej med coronasmitten i Nordjylland.

Den nordjyske region har fra mandag til tirsdag oplevet endnu et fald i det såkaldte incidenstal - fra 130,8 mandag til 122,0 tirsdag. I alt er 720 nordjyder blevet testet positive for coronavirus de seneste syv dage.

Incidenstallet er antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere målt over en uge.

Nordjylland har længe været den landsdel med det næsthøjeste antal af coronasmitte, hvis man ser på incidenstallet. Men med tirsdagens fald har både Region Hovedstaden og Region Midtjylland et højere incidenstal.

Høje incidenstal

Tre af de 11 nordjyske kommuner skiller sig ud ved at have et incidenstal på over 150, og det anser Statens Serum Institut som højt.

Det er vel at mærke testkorrigerede incidenstal, som er mere præcise. Testkorrigerede incidenstal tager højde for, hvor mange der er testet i kommunen - ikke kun, hvor mange som er smittet.

Tallet viser altså, hvor mange personer, der er smittede pr. 100.000 indbyggere, når der tages højde for antal testede personer i kommunen.

De tre nordjyske kommuner, som har højt incidenstal, er Aalborg (incidenstal 209,37), Brønderslev (175,59) og Frederikshavn (152,44).

Indicenstallet i Brønderslev er i løbet af den seneste uge vokset mest blandt de nordjyske kommuner, viser tirsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut. Det positive for de tre kommuner er, at alle har registreret et fald fra mandag til tirsdag.

Meget få indlagte

Selv om incidenstallet i tre af de nordjyske kommuner betegnes som højt, er tallene dog langt fra så høje, at der er udsigt til, at kommunerne lukkes ned. Det sker først, når incidenstallet når op på 500 eller mere.

Antallet af indlagte med coronasmitte ligger fortsat lavt i Nordjylland. I august har antallet varieret mellem én og fem personer. Tirsdag var antallet af indlagte i Region Nordjylland steget med én fra fire mandag til fem tirsdag, viser tal fra Region Nordjylland. Ingen af de fem er i intensiv-behandling.

Her kan du se smitten i din kommune:

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.