Nye nordjyske smittetal: Her er der flest smittede

Tre skoler og to minkfarme i Hjørring Kommune har de seneste uger været ramt af smitte med covid-19 - smittetal blandt ansatte på nordjyske sygehuse er steget. Se tallene her

NORDJYLLAND:Med 16 registrerede tilfælde af covid-19 topper Hjørring Kommune sammen med Aalborg listen over nye smittede indenfor den seneste uge. I Frederikshavn er konstateret syv nye tilfælde - ialt er 51 nye smittede registreret i Nordjylland, viser seneste tal fra Statens Serum Institut.

Der er ikke detaljeret information om, hvor i Hjørring Kommune de nye tilfælde er opdaget, men i flere tilfælde er der tale om børn. De seneste uger er konstateret smitte på tre af kommunens skoler. I alle tilfælde er samtlige elever i de berørte klasser sendt hjem og løbende vendt tilbage, efterhånden som de er blevet testet og fundet fri for covid-19-smitte.

- Det seneste registrerede tilfælde var på Bagterpskolen i fredags, og vi har ikke fået melding om yderligere tilfælde på kommunens skoler, fortæller direktør Jesper Carlsen, børne-, fritids- og undervisningsforvaltningen i Hjørring Kommune.

51 nye smittede


Kilde: Statens Serum Institut

Der kan være udsving i tallene i de forskellige opgørelser fra Statens Serum Institut

Ukendt smittekilde

På Lundergårdskolen viste tre elever sig i sidste uge at være smittet, på Højene Skole og senest Bagterpskolen har man registreret eet tilfælde på hver skole.

Ifølge Jesper Carlsen kender man ikke kilden til de seneste tilfælde af smitte blandt skoleeleverne, som det f.eks var tilfældet før sommerferien. Smitteopsporing viste dengang, at smittede elever var i familie med smittet personale på Vendelbocentret. Centret var i juni ramt af et omfattende udbrud blandt beboere og personale, hvor flere smittede beboere døde.

I løbet af august måned er yderligere to døde med covid-19 i Nordjylland, hvor det samlede antal døde nu er 28. På landsplan er registreret 625 dødsfald, hvor patienterne var smittet med covid-19, uden at det i alle tilfælde kan siges, at covid-19 var dødsårsagen.

Flere ansatte smittet

Tirsdag er syv indlagt med covid-19 på de nordjyske sygehuse, kun overgået af Region Hovedstaden, der har 8 indlagte.

Siden cononaens indtog i foråret har 59 ansatte på regionens hospitaler været registreret med covid-19. Aktuelt er otte ansatte på sygehusene smittet - det højeste antal siden 1. maj.

I Mariagerfjord Kommune er indenfor et døgn registreret to nye smittede.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.