Efter skudepisoder og knivstikkeri: Gør Aalborg tryg og sikker

SKUDEPISODER:Aalborg er præget af utryghed. Steder som Algade, Vesterbro, Reberbansgade og Aalborg Banegård er blevet omtalt i forbindelse med skudepisoder og knivstikkeri i løbet af kort tid.

Algade, Vesterbro, Reberbansgade og Aalborg Banegård er nogle af de centrale steder, der på kort tid har ligget navn til anmeldelser om skudepisoder og knivstikkeri.

Senest har nu også Nørregade og Kjellerups Torv måtte lægge stednavn til endnu en anmeldelse om skyderi.

Vold, knivstikkeri og skudepisoder er på kort tid tiltaget, og det er et problem, som vi er nødt til at tage hånd om. Aalborg skal være en sikker by, hvor forældre trygt kan lade sine børn og unge færdes, og hvor ældre frit kan bevæge sig sikkert rundt uden en bekymring om, hvad der kan ske.

Regeringen har fremsat et nyt lovforslag, der giver kommunerne mulighed for at indføre uniformerede kommunale tryghedsvagter til at opretholde ro, orden og tryghed.

Tryghedsvagterne er ikke en endegyldig løsning, men kan være en del af svaret. De har ikke magtbeføjelser og er ikke en form for “mini-politi”. De griber ind i situationer med forstyrrende adfærd, og de dokumenterer strafbare handlinger ved hjælp af kropskameraer.

Tryghedsvagterne supplerer politiets arbejde med at sikre ro og orden i kraft af deres tilstedeværelse i det offentlige rum, på stationer og i udsatte boligområder.

Det er og bør forblive politiets beføjelser at udøve magt og bekæmpe kriminalitet.

Men i en stille iagttagelse må man erkende, at deres tilstedeværelse og patruljering i byens centrum er begrænset. Og det er forståeligt af flere årsager. Det har længe været en diskussion, at politiet mangler ressourcer til at løfte deres opgaver.

Indtil politiet får dem, må vi undersøge andre muligheder, der kan bidrage til ro og orden i bybilledet.

Det er også vigtigt at understrege, at tryghedsvagterne ikke skal erstatte de frivillige indsatser. Jeg har selv været ude som natteravn og set, hvor fantastisk et bidrag de frivillige gør for at skabe tryghed og sikkerhed for vores unge.

Det er for Venstre afgørende, at Aalborg forbliver en tryg by både at bo i og besøge.

Derfor ønsker vi at udarbejde en model for, hvordan kommunale tryghedsvagter potentielt kan bidrage til dette ved at være fysisk til stede.

Desværre fejer Socialdemokraterne og borgmesteren problemet til side, før vi overhovedet når at udarbejde et forslag. Deres løsning er at holde fast i det, vi allerede gør. Men når tiltagende episoder med vold, knivstikkeri og skyderi finder sted på åben gade og i dagslys, er det så tilstrækkeligt?

Der er behov for at genoverveje, om det vi gør, er det rigtige, og især om det så er tilstrækkeligt. For vi kan ikke fortsætte med at se passivt til, mens voldshandlingerne fortsætter.

På det næste byrådsmøde skal forslaget til afstemning. Vi håber på, at byrådets partier ligesom Venstre ser nødvendigheden i at bevare Aalborg som en tryg og sikker by.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.