Er produktion helt uden værdi?

MINK:Har et produktionsapparat ingen værdi?

I Nordjyske har Enhedslistens Peder Hvelplund på det seneste angrebet, at tomme minkfarme efter den højst ugennemtænkte, regeringsbestemte nedlukning i november 2020 skal have erstatning.

Denne erstatning er en del af hele erstatningsaftalen - som stadig fodslæbende venter på at blive effektueret.

Jeg mangler forståelse for, hvorfor Peder Hvelplund kan sætte spørgsmålstegn ved en nyligt tømt, fuldt funktionsdygtig, minkfarms værdi.

De fleste producenter har en opstartsfase, en aktiv periode og en afviklingsfase, i hvilken man afhænder sin virksomhed, - om det er et autoværksted, en håndværker-virksomhed eller en madvareproduktion.

De fleste brancher har en vis op- og nedgangskurve, styret af produktion og efterspørgsel.

Når det går godt for branchen, søger flere til, - går det lidt nedad, er det måske tiden for ældre producenter at overveje situationen, simpelt generationsskifte.

Som eksempelvis minkavleren Preben Tonnisen i Øster Hornum, som i Nordjyske (19.5.) forklarer dette velkendte forhold.

Da han før corona og ditto nedlukning i 2019 sluttede med at avle, havde priserne været nede ogkonjukturerne pegede opad, - ligesom hans alder.

Derfor ville der være god mening i for for en yngre avler at starte op og i et velindkørt produktions-apparat, som det nævnte. Farmen var et oplagt salgsemne, da Preben Tonnisen og andre pelsede ned, og Danmark havde en pelsindustri på verdensplan.

Når Enhedslistens Peder Hvelplund kan mene, at der i disse tilfælde ikke skal udbetales erstatning for farmen, (bygninger, bure og maskiner for millioner, - som udelukkende regeringens konfiskation af et lovligt eksporterhverv havde overflødiggjort), får vi igen bekræftet, at det ikke er nogen selvfølge, at de mennesker, som via deres medlemskab af Folketinget er ansvarlige for vort lands erhvervsvilkår og økonomi, nødvendigvis ved om – eller interesserer sig for– de elementære, driftsmæssige forhold, som er betingelserne for, at man kan drive erhvervsvirksomhed og tjene penge ind til landet.

Penge, som bl.a.skal betale embedsværket og folketingsmedlemmernes lønninger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.