Familie i Nordjylland udvises - forkert, siger FN

Familie bosat i Nordjylland skal tvangsudsendes til første asyl-land

Anders Sønderup
En familie fra Vendsyssel står til at blive sendt til en uvis skæbne i Italien. Arkivfoto
Samfund 13. september 2017 08:04 - Opdateret 13. september 2017 08:11

NORDJYLLAND: Er det i orden, at en lille familie - mor, seks årig søn og en myndig datter ar iransk herkomst - om få dage udvises til Italien?

Nej, lyder det fra FNs menneskerettighedskomite, mens det danske flygtningenævn mener det modsatte. For selvom Italien er både sikkert og fredeligt, så er forholdene for flygtningene ofte tvivlsomme. Hvor den lille familie skal hen er uvist - de italienske myndigheder er nemlig heller ikke begejstrede for, at få familien, og derfor gør de kun det absolut minimale for at forberede modtagelsen.

- FN komiteen siger, at nævnet ikke i tilstrækkelig grad har undersøgt asylansøgeren og hendes børns særlige sårbarhed og individuelle risiko for at blive udsat for overgreb ved tilbagesendelse til Italien. Derfor udgør tilbagesendelsen ifølge komitéen en krænkelse af forbuddet mod udsendelse til nedværdigende og umenneskelig behandling, siger Jesper Lindholm, lektor ved Juridisk Institut ved Aalborg Universitet, der mener at det på sigt kan blive et problem, hvis Danmark ikke følger afgørelser fra FN.

- Vi kan komme i problemer i forhold til det folkeretlige krav om i god tro at opfylde konventionsforpligtelserne ved gentagne afvisninger af komiteernes vurderinger.

Fra Flygtningenævnet lyder beskeden, at de tager enhver kritik fra FN meget alvorligt.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...