Boligmarked

Fart på boligsalget

Sidste år blev der solgt 17,4 procent flere boliger i landets såkaldte udkantskommuner

De stærkt stigende priser i og omkring de store byer er med til at få gang i handelen i udkantskommunerne. Foto: Edc

De stærkt stigende priser i og omkring de store byer er med til at få gang i handelen i udkantskommunerne. Foto: Edc

NORDJYLLAND:Udviklingen i boligsalget i de såkaldte udkantskommuner slår med flere længder den tilsvarende udvikling i resten af landets kommuner. I 2017 er der i forhold til året før solgt 17,4 pct. flere boliger i landets 16 udkantskommuner. I resten af landet er salget gennem 2017 "kun" steget 7,8 pct.

I Nordjylland er Læsø, Morsø, Thisted og Vesthimmerland at regne blandt udkantskommunerne, ifølge Indenrigsministeriets definition fra 2010.

- Udviklingen er helt klassisk for boligmarkedet. Når markedet vender, sker det først i de store byer, og nogle år senere følger resten af landet med, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.

- Salgstallene for udkantskommunerne stimuleres af boligpriser, der i nogle af de store byer er helt op til fordoblet gennem de seneste år. Det får naturligvis flere til at efterspørge boliger til mere overkommelige priser, som netop findes i de 16 kommuner, siger Jan Nordmann.

I forhold til bunden i 2011 solgtes der i det forgangne år 84 pct. flere boliger i udkantskommunerne mod 82 pct. flere i de øvrige kommuner.

På prissiden har udkantskommunerne dog stadig et stykke vej, før resten af landet er indhentet. I forhold til 2011 er villapriserne i landets øvrige kommuner som et gennemsnit steget 15 pct., mens de i udkantskommunerne i samme periode er faldet 5 pct.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst