Fart på boligsalget

Sidste år blev der solgt 17,4 procent flere boliger i landets såkaldte udkantskommuner

De stærkt stigende priser i og omkring de store byer er med til at få gang i handelen i udkantskommunerne. Foto: Edc

De stærkt stigende priser i og omkring de store byer er med til at få gang i handelen i udkantskommunerne. Foto: Edc

NORDJYLLAND:Udviklingen i boligsalget i de såkaldte udkantskommuner slår med flere længder den tilsvarende udvikling i resten af landets kommuner. I 2017 er der i forhold til året før solgt 17,4 pct. flere boliger i landets 16 udkantskommuner. I resten af landet er salget gennem 2017 "kun" steget 7,8 pct.

I Nordjylland er Læsø, Morsø, Thisted og Vesthimmerland at regne blandt udkantskommunerne, ifølge Indenrigsministeriets definition fra 2010.

- Udviklingen er helt klassisk for boligmarkedet. Når markedet vender, sker det først i de store byer, og nogle år senere følger resten af landet med, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.

- Salgstallene for udkantskommunerne stimuleres af boligpriser, der i nogle af de store byer er helt op til fordoblet gennem de seneste år. Det får naturligvis flere til at efterspørge boliger til mere overkommelige priser, som netop findes i de 16 kommuner, siger Jan Nordmann.

I forhold til bunden i 2011 solgtes der i det forgangne år 84 pct. flere boliger i udkantskommunerne mod 82 pct. flere i de øvrige kommuner.

På prissiden har udkantskommunerne dog stadig et stykke vej, før resten af landet er indhentet. I forhold til 2011 er villapriserne i landets øvrige kommuner som et gennemsnit steget 15 pct., mens de i udkantskommunerne i samme periode er faldet 5 pct.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.