Fik planter fra Costa Rica: Giftig blind passager fulgte med

En lille giftig slange havde gemt sig i container til aalborgensisk firma

Den lille slange, der har tage rejsen med fra Costa Rica i Mellemamerika til Aalborg. Foto: Lars Bo Kjeldstrøm/Aalborg Zoo

Den lille slange, der har tage rejsen med fra Costa Rica i Mellemamerika til Aalborg. Foto: Lars Bo Kjeldstrøm/Aalborg Zoo

AALBORG:Ejeren af det nordjyske firma Tropical Zoo Plants fik sig noget af en overraskelse, da han åbnede en container, der var ankommet til firmaet fra Costa Rica.

Containerne havde nemlig en blind passager, der ikke var på bestillingslisten fra det nordjyske firma til det tropiske land.

- Mellem planterne dukkede en lille sød slange op - en blunt headed tree snake. Det er en giftig slange, der lever i træerne i Costa Rica, fortæller Lars Bo Kjeldstrøm, der er indehaver af Tropical Zoo Plants.

Foto: Lars Bo Kjeldstrøm/Aalborg Zoo

Foto: Lars Bo Kjeldstrøm/Aalborg Zoo

Firmaet leverer planter til zoologiske haver overalt i Danmark og store dele af Europa, og planterne i denne container, der ankom til Danmark i mandags, skal leveres til Aalborg og Odense Zoo, Københavns Zoo og til Den Blå Planet, fortæller Lars Bo Kjeldstrøm.

Han kalder det usædvanligt, at der dukker en slange op i forsendelserne fra de tropiske lande, som han importerer planter fra.

- Vi har aldrig prøvet at have en slange med i forsendelserne. Vi har før haft gekkoer, firben og større edderkopper og den slags, men aldrig en slange. Det var alligevel noget specielt, fortæller Lars Bo Kjeldstrøm om oplevelsen.

Han formoder, at slangen har gemt sig i nogle planter.

- Slangen har det med at putte sig i planter om dagen og ligger sig f.eks. ned i en blomstertragt, og så jager den om natten. Så den har bare puttet sig i en plante, og ingen har opdaget den, da de pakkede containeren, fortæller Lars Bo Kjeldstrøm.

Slangen var ifølge finderen i størrelse 60-70 centimeter lang og meget tynd - godt og vel blyantstynd med et i forhold til kroppen stort hoved. Slangen er mildt giftigt, men betragtes ikke som farlig for mennesker.

Den lille slange lever i skovklædte områder. Den kan ofte ses i træer, hvor den jager frøer og firben og også spiser deres æg.

- Den har heldigvis ikke været specielt aggressiv, og den er heller ikke super potent, griner Lars Bo Kjeldstrøm.

- Vi har forsøgt at fodre den med haletudser, men vi skal lige have læst op på, hvad den spiser i naturen. Det er ikke en slange, man normalt ser i fangenskab, siger Lars Bo Kjeldstrøm.

Indehaveren af Tropical Zoo Plants har torsdag eftermiddag afleveret slangen til Aalborg Zoo, hvor den nu skal have sit hjem i det tropiske hus.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.