Coronavirus

Flere kommuner bliver ramt af restriktioner

Coronasmitten skal ned i 17 hovedstadskommuner

Arkivfoto: Henrik Bo

Arkivfoto: Henrik Bo

KØBENHAVN:17 hovedstadskommuner kan snart se frem til flere restriktioner for at nedbringe coronasmitten, oplyser flere kilder til Ritzau.

Brød.9: Sundhedsordførerne fra de forskellige partier har mandag formiddag været til orienteringsmøde om de mulige restriktioner.

Det er uvist, hvilke tiltag der tages i brug, og det er heller ikke meldt ud, fra hvornår de skal gælde. I øjeblikket er der allerede en række coronarestriktioner for hele landet, som gælder til og med 2. januar.

Flere kilder fortæller til Ritzau, at regeringen lægger op til, at de nye restriktioner skal gælde fra mandag i næste uge, og at de formentlig vil gælde frem til 2. januar. Det er uvist, hvornår regeringen melder noget konkret ud.

Ekstra Bladet erfarer, at der er tale om blandt andet mere hjemmearbejde, og at der også kommer stramninger på fritidsområdet for børn og unge.

TV2 erfarer, at der bliver mere virtuel undervisning på videregående uddannelser, og at klasser i grundskolerne ikke må blandes sammen.

Desuden vil der være mere fokus på detailhandlen, som går en travl tid i møde på grund af julehandlen. Der skal blandt andet ses på antal personer i butikkerne og øget åbningstid.

Det kan også komme på tale, at gågader og trafikken indrettes anderledes. Eksempelvis med ensretninger. Det har man allerede set eksempler på flere steder i hele landet. I København har der længe været ensretning rundt om søerne.

De 17 kommuner er: Tårnby, Brøndby, Hvidovre, København, Vallensbæk, Gladsaxe, Rødovre, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Frederiksberg, Ishøj, Gentofte, Ballerup, Høje-Taastrup, Dragør, Glostrup og Albertslund.

Blandt de allerede kendte restriktioner er brugen af mundbind eller visir i den offentlige trafik eller steder, hvor offentligheden har adgang.

Det gælder blandt andet indendørs på museer, idrætshaller, kunsthaller, spillesteder, biblioteker, kulturhuse, zoologiske anlæg, biografer, teatre og i detailhandlen.

I Tårnby Kommune, der er den kommune med flest smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge, byder borgmester Allan S. Andersen (S) nye restriktioner i flere hovedstadskommuner velkommen.

Han er dog endnu ikke blevet orienteret om, hvilke restriktioner der vil blive indført, eller hvornår de vil træde i kraft.

- Vi ser med dyb alvor på situationen omkring den stigende smittespredning i hovedstadsområdet og Tårnby. Og bakker op om nye restriktioner, siger borgmesteren.

Det er særligt et plejehjem på Irlandsvej i Tårnby, der er hårdt ramt, hvor 20 ansatte og 31 beboere er blevet smittet med coronavirus, oplyser han.

- Det er hovedsageligt på plejehjemmet, at vi ser et stort smitteudbrud. Ellers ser vi ikke nogle store udbrud i boligområder eller befolkningsgrupper. Så vi kan sagtens se os selv i de restriktioner, der er forlydender om, siger Allan S. Andersen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.