Flertal i Folketinget: Nu skal vi have alle vores feriepenge

Et flertal i Folketinget vil have yderligere to ugers indefrosne feriepenge frigivet

Arkivfoto: Lars Pauli

Arkivfoto: Lars Pauli

Til oktober kan danskerne bede om at få tre ugers indefrosne feriepenge udbetalt, men det er ikke nok, mener et flertal af Folketingets partier. Yderligere to ugers feriepenge skal frigives til danskerne, så pengene kan komme i omløb, skriver TV2.dk.

Fortalerne for at få flere penge ud at arbejde er politikere fra partier, der repræsenterer begge politiske fløje: Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, SF og Enhedslisten står bag kravet, skriver TV2.dk.

- Det giver god mening, at danskerne får noget mere købekraft for at holde forbruget i gang og dermed også fastholde, at mennesker ikke mister deres job, siger Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen til mediet.

Det er frivilligt at få sine foreløbig tre ugers feriepenge udbetalt, men politikerne håber, at de danskere, som vælger at få en god pose penge mellem hænderne, spenderer dem på forbrug, således at den trængte danske økonomi får den saltvandsindsprøjtning, som er hårdt tiltrængt på grund af coronakrisen.

Regeringen vil ikke love, at de sidste to ugers feriepenge kan blive udbetalt før tid.

Dog er beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) klar til at forhandle med Folketingets partier, skriver TV2.

- Regeringen har intet ønske om at opbevare danskernes penge, siger Peter Hummelgaard til TV2.

Han påpeger, at de tre ugers feriepenge bliver udbetalt på baggrund af en vurdering af, hvad man tror, folk har optjent. Dette beløb er behæftet med usikkerhed.

Hvis folk får udbetalt for meget eller for lidt, kan det reguleres i de sidste to ugers feriepenge. Det vil man ikke kunne, hvis alle fem uger udbetales på én gang, lyder det.

Derfor vil forhandlingerne om de sidste to ugers penge ikke gå i gang, før regeringen ved, præcist hvor mange penge danskerne har optjent.

31. december har virksomheder deadline for indberetning af feriepenge, så partierne kan se frem til forhandlinger i 2021.

Danmark gik 1. september over til en ny ferielov. I den forbindelse har lønmodtagere fået indefrosset fem ugers opsparede feriepenge.

Om de i første omgang tre ugers feriepenge skal udbetales eller ej, er op til den enkelte dansker. Hvis man ikke får dem udbetalt nu, vil de blive udbetalt ved folkepensionsalderen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.