Fortsat en skjult dagsorden?

Erhverv Norddanmark har igen udtrykt støtte for 3. Limfjordsforbindelse og har udtrykt en særlig dagsorden.

Man udtrykker, at denne forbindelse bør gennemføres så hurtigt som muligt, så kødannelserne ved krydsning af fjorden bliver fjernet. 

Man påpeger ofte, hvor uhensigtsmæssigt det er, at ansatte til og fra arbejde samt håndværkere og lignende skal spilde deres tid, hvis det kan undgås. Det tror jeg de fleste kan være enige i.

Det er bemærkelsesværdigt, at forfatterne til deres aktuelle indlæg konsekvent skriver Den 3. Limfjordsforbindelse og dermed ikke specifikt peger på Egholm-motorvejen som løsningen. 

Det er jo yderst fornuftigt, da det med Vejdirektoratets data er beregnet, at denne forbindelse ikke fjerner trængslen.

Med de forventede fremskrivninger af trafikken, så vil E45 umiddelbart efter åbning af Egholm-motorvejen have en belastning svarende til omfanget omkring 2016. Siden da er der gået seks-syv år og rigtigt mange har mærket de stigende daglige forsinkelser på helt op til 30 minutter. Jeg kan ikke forestille mig, at netværkets virksomheder kan acceptere en udvikling, hvor der fortsat vil komme trængsel.

Beregninger viser, at det er efterspørgslen efter ruterne koncentreret omkring E45, der har den afgørende betydning. E45 er altså trafikanternes foretrukne linje, så det er her, kapaciteten skal udvides. Det vil desuden kunne give overskud af kapacitet mange år frem. Egholm-motorvejen løser ganske enkelt ikke behovet. Den vil tværtimod fortsat skabe kødannelser og forsinkelser for trafikanterne på E45.

Det er altså på høje tid, at netværkets medlemmer/virksomhedslederne nu toner klart flag og indser, at nødvendige og tilstrækkelige udvidelser af E45 er det rigtige valg. Det kan desuden gøres hurtigere, billigere og gavne samfundet bedre. De ledere i Erhverv Norddanmark, der udtrykker, at Vendsyssel er i fare for at blive afkoblet og at regionens sammenhængskraft er i fare, hvis man ikke vælger at anlægge Egholm-motorvejen, er altså helt på vildspor. Det er udvidelse af E45, der løser behovet. 

Har netværket fortsat en skjult dagsorden?

Et mangeårigt ledende medlem af netværket udtaler, at virksomhederne er afhængige af borgerne – som medarbejdere og som kunder. Den seneste opinionsundersøgelse (59 pct. for E45 og kun 28 pct. for Egholm-motorvejen) viser tydeligt, at virksomhederne bør komme i bedre samklang med borgerne. Politikerne bør ligeledes komme på bedre tanker.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.