Fra klassens rod til millionær: Daniel blev smidt ud af skolen - nu har han egen millionforretning

De fik ret, alle dem der sagde, at Daniel Thomsen aldrig ville få en uddannelse - til gengæld har han nu millionforretning. Sådan vendte ballade-knægten fra Lindholm nederlag til succes

- Jeg har ikke forstand på alt det tekniske, men jeg elsker at tale med kunderne, finde ud af hvad de har brug for, og gøre dem glade og tilfredse. Det er dét, jeg kan, siger direktør i Web-Koncept, Daniel Thomsen.  Foto: Claus Søndberg

- Jeg har ikke forstand på alt det tekniske, men jeg elsker at tale med kunderne, finde ud af hvad de har brug for, og gøre dem glade og tilfredse. Det er dét, jeg kan, siger direktør i Web-Koncept, Daniel Thomsen. Foto: Claus Søndberg

Denne artikel blev bragt første gang 13. september 2020. I december forærer vi hver dag læserne en af vore mest populære artikler fra arkivet.

NORDJYLLAND:- Du var ellers en af dem, jeg havde frygtet aldrig ville blive til noget!

Sådan lød det hen over hylderne i Netto i Lindholm, da Daniel Thomsen for et par år siden løb på sin barndoms skolelærer.

Måske ikke den fedeste melding at få blæst ud i offentligheden, men for Daniel Thomsen var det egentlig ganske okay.

- Han klappede mig på skulderen og sagde, at han kunne forstå, at det gik mig rigtig godt, og at det glædede ham. Den gestus sætter jeg stor pris på, lyder det fra 34-årige Daniel Thomsen.

- Det er altid rart, når dem, der ikke troede på mig, erkender, at de må revidere deres opfattelse.

icon

Når de voksne spurgte mig, hvad jeg ville være, når jeg blev voksen, sagde jeg altid "millionær". Så grinede de bare ad mig og opfordrede mig til at være mere lidt mere realistisk

Daniel Thomsen

Som mødet i Netto antyder, blev den yngre udgave af Daniel Thomsen ikke spået mange chancer for den karriere, han i dag kan skrive på sit cv.

Sammen med sin ven og kompagnon, Benjamin Jensen, har han succes med firmaet Web-Koncept, som de stiftede for seks år siden. I maj måned rundede virksomheden en omsætning på 100 mio. kroner siden starten i 2013.

- I 2020 ser vi ud til at nå 40 mio. i omsætning, så det er en kraftig vækst, lyder det fra Daniel Thomsen, der har lejlighed i København, men stadig fast base i Aalborg, hvor også kæresten bor.

Plads udenfor døren

Daniel Thomsen er født i 1986 og opvokset i Nørresundby i en familie med to yngre søskende. Hans mor er pædagogisk assistent, faren er erhvervsfisker med egen kutter og base i Løkken.

Skoletiden på Gl. Lindholm skole var en lang sej kamp for drengen, fra start til slut. Som han selv erindrer det, tilbragte han mindst lige så megen tid udenfor døren som inde i klasselokalet.

Daniel Thomsen har stadig brug for at brænde krudt af - her med Trine Winther Møller, salgschef i Aalborg-afdelingen af Web-Koncept. Foto: Claus Søndberg

Daniel Thomsen har stadig brug for at brænde krudt af - her med Trine Winther Møller, salgschef i Aalborg-afdelingen af Web-Koncept. Foto: Claus Søndberg

- Lige fra 1. klasse havde jeg uhyggeligt svært ved at sidde stille, og frikvartererne var det eneste tidspunkt, hvor jeg følte mig tilpas.

- Jeg havde krudt i røven og lavede aldrig lektier - selvom jeg måske nok kunne have fundet ud af det. Det interesserede mig bare ikke, og jeg har fået meget skæld-ud gennem årene.

Karakterbøgerne så skidt ud, selvom eksamenskaraktererne typisk lå lidt højere, fordi drengen var mere tilpas i en presset eksamenssituation end i hverdagen.

- Når de voksne spurgte mig, hvad jeg ville være, når jeg blev voksen, sagde jeg altid "millionær". Så grinede de bare ad mig, og opfordrede mig til at være mere lidt mere realistisk.

Smidt ud af skolen

Daniel Thomsen blev tilmeldt 10. klasse-centret på Filstedvejens skole, og genfandt ret hurtigt sin faste plads udenfor døren.

Efter et par uger gik det helt galt, fortæller han, selvom han ikke er stolt over at indrømme det fatale optrin foran skolen.

- Jeg kom kørende på min scooter, og zig-zaggede ud og ind mellem skolepatruljerne, der stod med armene ude for at stoppe trafikken og lade børn passere.

- Nogle voksne kom løbende og råbte efter mig, jeg troede det var vrede forældre, så jeg kørte fra dem i fuld fart. Det viste sig at være rektor, så det var noget rigtig skidt.

- Ja, helt skørt, det kan jeg godt se i dag, og da jeg ikke havde flere advarsler tilbage, blev jeg smidt ud af skolen.

Alle de følgende behjertede forsøg på at få den unge mand ind i en uddannelse slog fejl: Opholdet på Produktionsskolens Idrætslinje gik med hans egne ord "op i hat og briller", og et forløb på handelsskole fuldførte han heller ikke.

Daniel Thomsens egen livshistorie er naturligt blevet en del af filosofien i virksomheden, hvor man ser mere på mennesket end på uddannelse og karakterer, når man rekrutterer ansatte. Foto: Claus Søndberg

Daniel Thomsens egen livshistorie er naturligt blevet en del af filosofien i virksomheden, hvor man ser mere på mennesket end på uddannelse og karakterer, når man rekrutterer ansatte. Foto: Claus Søndberg

- Det var bare sjov og ballade det hele, jeg anede ikke hvad jeg ville med mit liv, og jeg tror også mine forældre var meget bekymrede.

Et job hos en bager i Nørresundby er den eneste beskæftigelse i ungdomsårene, han ser tilbage på med glæde.

- Jeg mødte klokken tre om natten og knoklede til op ad formiddagen i et vildt tempo, det havde jeg det faktisk fint med.

Daniel Thomsens fortælling viser tydeligt, at han altid har trivedes bedst, hvor der var gang i den og fart på.

Undervejs har der da også været lærere, der mente, at der kunne sættes en diagnose på den ustyrlige knægt, men så vidt kom det aldrig.

Måske meget godt, mener Daniel, for var han havnet i sådan en kasse, havde han måske selv mistet troen på, at noget en dag ville lykkes for ham.

Selvom om han ofte har måtte lægge ører til de voksnes opgivende "nu er der problemer med Daniel igen", har han altid selv troet på, at han nok skulle skulle klare sig på den ene eller anden måde. Måske bare ikke som alle de andre.

- Den trodsighed har nok været en drivkraft - jeg skulle vise dem, at de tog fejl!

Giv gas

Uden fuldført skolegang og uden uddannelse fik Daniel Thomsen som 21-årig job som sælger i et af landet største web-bureauer.

Her følte han for første gang, at han havde ramt noget af det rigtige. Her kunne han "give den gas".

Daniel Thomsen mistede aldrig selv troen på, at han ville lande et sted, der passede præcis til ham. Foto: Claus Søndberg

Daniel Thomsen mistede aldrig selv troen på, at han ville lande et sted, der passede præcis til ham. Foto: Claus Søndberg

Fra kontoret ringede han rundt til potentielle kunder, han besøgte virksomheder og forelagde dem bud på, hvordan deres hjemmeside kunne bygges op, og hvordan man kunne skaffe flere "kunder til butikken".

- Det var tempoet, der tiltalte mig, musikken spillede, der var fuld fart på hver dag og ikke noget med hjemmeopgaver.

- Jeg elskede kontakten med kunderne og jobbet var strikket sammen, så jeg næsten selv kunne styre, hvor mange penge jeg tjente.

Bedste sælger

Daniel knoklede i firmaet i syv år. Fire år i træk blev han kåret som firmaets bedste sælger, i en stab på 40-50 ansatte.

Så hvis man kan tale om, at han blev udlært, så må det være dér.

Efter de præstationer var han pludselig blevet synlig - nu på den positive måde. En dag blev han kontaktet af Benjamin Jensen, som han tidligere havde været kollega med på bureauet. Han havde en plan, som han kunne se, at Daniel Thomsen passede perfekt ind i.

De to unge mænd mødtes i Københavns Lufthavn, drøftede mulighederne og skrev siden frem og tilbage. I november 2013 startede de bureauet Web-Koncept, hvor de ejer 50 procent hver. Deres primære forretning er at udarbejde hjemmesider for virksomheder.

- Det har kostet blod, sved og tårer, vi har knoklet 80 timer om ugen, men vi fik en god start, og kurven stiger fortsat, konstaterer han, og glæder sig over de mange mennesker, der gennem årene har knoklet for at få succesen i hus.

Web-Koncept

Virksomheden blev stiftet i 2013

Har afdelinger i Aalborg, Aarhus og Gentofte - åbner i efteråret afdeling i Odense

Virksomheden har 50 ansatte - de 15 arbejder i Aalborg-afdelingen på Gasværksvej

Firmaet sælger hjemmesider til virksomheder og hjælper dem med at blive synlige på de sociale medier og i google-søgesystemet

Blandt de nordjyske kunder er EDC Danebo, Gades Møbelcenter, Gug Planteskole, Nordjysk Malerfirma, Restaurant Sanya og frisør Art Of Hair

Corona-krisen betød en nedgang på 25 procent i omsætningen i marts og april - det er siden rettet op, og alt tyder på en omsætning på 40 mio. kroner i 2020

Daniel Thomsen tager sig af salg og kundekontakt i virksomheden, mens Benjamin Jensen har ansvaret for alt det tekniske. De to direktører ser den tætte kontakt til kunderne som en vigtig del af forklaringen på deres succes - og så den klare arbejdsdeling, hvor de bruger hver deres styrker.

- Alt det tekniske er ikke mig, jeg skal fysisk ud at tale med folk og give håndtryk på vores aftaler, siger Daniel Thomsen.

Han elsker at snakke med kunderne, få dem til at føle sig tilpas og sørge for, at de får lige præcis den løsning de har behov for. At der bliver fulgt op på aftalen, og rettet ind, hvis noget alligevel skulle være ramt forkert.

Hvis f.eks. en 60-årig tømrer, uden den store tekniske indsigt vil bestille en hjemmeside, så skal han ikke bare have en opringning og en mail.

- Så kigger jeg ud til ham, får en kop kaffe, taler tingene igennem og aftaler hvad vi skal gøre for ham.

Det var lige præcis dét, han skulle, dét han kunne, ham ballademageren fra Lindholm.

Daniel Thomsens egen livshistorie er naturligt blevet en del af filosofien i virksomheden.

Foto: Claus Søndberg

Foto: Claus Søndberg

Selvom de fleste ansatte i Web-Koncept har uddannelser af forskellig art, er det ikke der, fokus ligger, når de to direktører ansætter folk.

- Vi ser 100 procent på mennesket, ikke på uddannelse og karakter.

- Det vigtigste er at de har gejsten og lysten, så kan vi lære dem resten, siger Daniel, der sammen med sin kompagnon flere gange har fravalgt unge med fine uddannelser, til fordel for andre, som de svingede bedre med.

Alle kan finde en plads

Daniel Thomsen ønsker ikke at hovere overfor dem, der ikke havde høje tanker om den urolige drengs fremtid. Han ønsker heller ikke at forherlige sin mislykkede skolegang, eller anbefale andre unge at se stort på lektier og uddannelse, for det er trods alt de færreste, der klarer sig uden.

På den anden side vil han gerne sende det budskab, at selvom man ikke er skolens mønsterelev, og ikke kan sidde stille på stolen, så kan man faktisk godt finde sin plads i livet.

- Jeg har aldrig selv tvivlet på, at hvis jeg bare landede det rigtige sted en dag, så skulle jeg nok "ramme den".

Og "ramt den" må han siges at have gjort. Også i en grad så forældrene ikke længere behøver at bekymre sig om sønnens fremtid. De er meget stolte, fortæller han glad.

Selvom Daniel for længst har bevist overfor sig selv og alle andre, at han ikke var en fiasko, glæder han sig alligevel, hver gang han får ros eller positive tilbagemeldinger. Som f.eks. da Web-Koncept rundede omsætnings-milepælen på 100 mio. kroner, og han postede et opslag på Facebook om, hvordan han - stik mod alle odds - blev en del af "festen".

Det væltede ind med positive tilbagemeldinger - også fra nogle af dem, der ikke gav ham mange chancer i livet for 20 år siden. Det er rart, konstaterer han, når man nu selv er chefen, og der ikke er nogen over een, til at uddele ros.

- Det betyder vildt meget for mig at få nogle skulderklap, når jeg ellers altid har fået at vide, at jeg ikke ville blive til noget, siger Daniel Thomsen.

Så lever han med, at de fik ret - dem, der spåede, at han aldrig ville få en uddannelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden