Hellere grim udsigt end grim fremtid

BOREPROJEKT:Hellere en grim udsigt end en grim fremtid!

USA’s præsident Joe Biden har (13.3.) skrevet under på et projekt, som vil skabe masser af konsekvenser for vi unges fremtid. Et projekt, som overtager eller være udrydde 12 millioner pingviners hjem. En af de mange konsekvenser er, at temperaturen vil stige, og det vil skabe en stor trussel for dyr som bjørne, rensdyr, pingviner, hvalrosser og hvaler.

icon

USA’s præsident Joe Biden har (13.3.) skrevet under på et projekt, som vil skabe masser af konsekvenser for vi unges fremtid

Er det ikke unfair?

Jeg skriver dette læserbrev, for mig og vi unges fremtid, håbet om en lysere fremtid.

Jeg ved godt, at den drøm er ved at være uopnåeligt, og det er ikke med stolt stemme, det bliver sagt, men jeg skal skam ikke miste troen.

Jeg er, for at sige det helt direkte, skuffet over den voksne generation.

De overleverer en usikker, utryg fremtid, som ingen skal udsættes for. Og lige før hele generationen bliver kritiseret, så er der også mange, som vil være med til at hjælpe. Så tusind tak for jer og jeres stemme.

Jeg ved godt, at jeg sætter det helt på spidsen og er meget hård tone at sige jeg er skuffet. Men jeg gør det gerne for min fremtid. En fremtid, som jeg frygter.

Som helt ung har jeg været vidne til mennesker, som synes, at vindmøller er i vejen for deres udsigt.

Vågn op, mennesker, heller have en grim udsigt end en grim fremtid. Jeg er træt af at skulle sidde til skue for at se min fremtid blive ødelagt, og dette Willow-projekt hjælper i den grad ikke.

Jeg ved godt, at diskussionen er lang. Jeg ved, det er en kringlet situation verden er blevet sat i, med krig i Europa. Det ved vi alle godt, det har vi hørt mange gange, men fatter mennesket det egentlig?

Jeg ved godt, at Europa er blevet påvirket af Ruslands invasion af Ukraine. Og en energikrise og mangel på olie finder sted lige nu. Men for søren, at skulle gøre vores fremtid mere sårbar er sgu da ikke en værdig udvej! synes du? Og det er ikke, fordi jeg siger, at alt bare er nemt.

Jeg og mega mange unge sjæle ved godt, at klima og global opvarmning er en meget svær diskussion. Men jeg har også troen på, at mange unge vil tage den reelle diskussion op, flere end vi umiddelbart tror. Fordi heller tage diskussionen op end at sidde og lade et projekt som Willow-projektet igennem.

Hellere for søren tage det skrald op, spise det mindre kød, genbruge mere, end at skulle sidde som voksen om 20-40 år med hele ansvaret og valget, om det er fair at bringe børn ind i verden?

Det var da ikke et relevant spørgsmål i 1947, vel, men hvorfor skal det så være nu?

Willow-projektet har nogen gode egenskaber, f.eks. at der fra boringen kan komme 180.000 tønder olie om året eller omkring 576 millioner tønder på 30 år, som vi har brug for.

Men for dælen, der kommer meget andet med i bagagen. Willow-projektet ville være helt fint, hvis der ikke var så mange dyrearter, der bliver truet, og hvis temperaturerne ikke ville stige og smelte isen, nej, så havde der været no problemo.

Men listen er meget længere med konsekvenser end gode egenskaber, er de overset eller hvad sker der? F.eks. vil der blive udledt 250 CO2 til atmosfæren bare inden for de næste 30 år. Et projekt, som vil bidrage med meget mere drivhusgasser, hvilke vi ikke ligefrem mangler, vel?

Det er et projekt, som der ville kunne mærkes, og bare ikke i morgen og i næste uge. Men igen ikke kun på os mennesker, også dyr.

Det er den amerikanske energigigant ConocoPhillips, der har fået tilladelse til at bore efter olie tre steder i det nordlige Alaska.

Jeg mener bare helt kort og tydeligt: Er det den bedste udvej?

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.