Her er Nordjyllands mest solgte plug-in hybrid

El-biler har stor fremgang, alligevel er det samlede bilsalg faldende

Grafik: Jette Klokkerholm

Grafik: Jette Klokkerholm

DANMARK:Dansker-favoritten, Ford Kuga Plug-in Hybrid, er tilbage i toppen som nummer et på listen over indregistrerede biler med godt 550 stk. Det viser tallene for oktober.

Det er nærmest også noget af det mest normale, som kan siges om den aktuelle oversigt. ”Salgslisterne” har altid skullet tages med et gran salt, fordi en række forhold spiller ind. Det gælder i særdeleshed i oktober, hvor der har været masser af efterspørgsel på især elbiler, men hvor mangel på chips - og dermed lange leveringstider - betyder, at det samlede salg med omkring 12.700 biler, ligger cirka 16 pct. under samme måned i fjor.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Elbiler og plug-in hybrider tegner sig som de foregående måneder dog fortsat for en stor andel og ligger med henholdsvis 17 pct. og 26 pct. af det samlede salg pænt og udgør fire ud af 10 afsatte biler.

Når vi snakker rene elbiler, ligger VW ID.4 fortsat højt som den mest solgte. Den er på listens 8. plads med 200 biler, mens koncernfætteren, Audi Q4 e-tron følger lige efter. Nummer tre, fire og fem på den elektriske liste kommer slet ikke ind på den samlede top-20. Det er Hyundai Kona Electric, Polestar 2 og VW ID.3, der ligger fra 150-120 stk.

Leveringer med bølgegang

Den klassiske Kia Niro har solgt godt, og 60 pct. af salget er e-Niro, og det placerer bilen på en 14. plads på den samlede top-20-liste.

Tesla, som solgte rigtigt mange elbiler i sidste måned, har ujævne leveringer, der kommer i bølger, så der vil vi formentlig se et boost - om ikke andet i december. I det hele taget afspejler listen, hvilke mærker, der kan levere lige nu. Så salgstal og ranking kan meget vel se anderledes ud i november.

Mads Rørvig, som er adm. direktør for De Danske Bilimportører, konstaterer dog, at det elektriske salg er løbet godt i gang.

Grafik:

- Salget af grønne biler fortsætter på et højt niveau, og det er ved at blive en naturlig del af danskernes hverdag at køre på strøm. Dog er indregistreringer af nye personbiler i Danmark generelt gået tilbage i forhold til sidste år, hvilket skyldes den globale forsyningskrise, der også smitter af på bilindustrien, siger Mads Rørvig.

Meget spiller ind

Ud over Ford Kuga Plug-in Hybrid er det helt klassiske bestsellere, som ligger i top. Det gælder Citroën C3, Kia Ceed, Peugeot 208 og Hyundai i10, der ligger fra nummer to til fem. En række faktorer spiller dog ind på placeringerne. Således har Ford reserveret 1000 Kuga opladningshybrider til levering inden nytår, hvor afgifterne stiger, og de er blevet solgt på rekordtid. Samtidig har Kia pæn succes med plug-in-version af Ceed, det samme gælder for Peugeot med samme variant af 3008. De er de mest solgte plug-in hybrider lige efter Kuga.

Audi Q5 og Hyundai Tucson sælges også i stort antal som plug-in hybrid og er med til at trække op på den samlede liste. Til gengæld er der ikke meget gang i ellers populære modeller som Peugeot 208 eller den beslægtede Opel Corsa i de rent elektriske versioner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden