Hold ud - der kommer en motorvej

Det koster os dyrt, det reb, vi selv skal hænges i.

I denne tid er skal Aalborg Byråd finde ca. 300 millioner kroner i besparelser i kommunen, og besparelserne er til at få øje på og ganske givet til at mærke for dem, der har brug for ydelse sig selv eller familie. 

Nuvel, det er ikke nemt at finde steder at spare, for alle siger ”ikke her”.

Nu skriger det imidlertid til himlen, efter min mening, at man vil pløje en motorvej over naturskønne Egholm og give 600 millioner kr. hertil.

At eksperter har udregnet, at det ikke er en holdbar løsning, og at det har en række negative konsekvenser for natur og klimaet, er politikere tilsyneladende fuldstændig upåvirkelige af.

”Beslutningen er truffet. Skal vi ikke se at komme videre?” er udsagn, jeg hører.

Jovist, lad os spærre Aalborg ind mellem to motorveje, få ødelagt i hvert fald en del af Egholm, og sprede støj ud over Nørresundby og Aalborg, lad os rode op i den asbest, som er smidt i fjorden, for ”vi kan ikke leve uden den motorvej".

Det er erhvervslivets redning og menigmands dagligdag, der bliver meget nemmere, for kødannelse tåler vi ikke og da slet ikke ventetider.

Imidlertid er der nu ventetider i samfundet også i regionen og hermed sygehuse (må håbe, at de stadig scanner for lungekræft når vi igen får fornøjelse af asbesten).

”Jamen, min mor kan ikke få rengøring, ikke få det hjælpemiddel, hun har brug for og må vente for at blive hjulpet i seng”.

icon

”Jamen, min mor kan ikke få rengøring, ikke få det hjælpemiddel, hun har brug for og må vente for at blive hjulpet i seng”. Glæd dig over motorvejen - det er en langsigtet investering!

Glæd dig over motorvejen - det er en langsigtet investering!

”Jamen, min søn har brug for ekstra tid, og nu er der 32 i klassen, og de tænker på at lukke skolen".

Hold ud, der kommer en motorvej!

”Jeg kan ikke få så meget bostøtte mere og har brug for den, og jeg kan ikke komme i dagtilbud, for de har lukket nu”.

Javist, men der kommer en motorvej!

Det undrer mig, at en dårlig beslutning ikke kan ændres, og er klar over, at det blandt andet skyldes politiske alliancer og interne aftaler, som ingen har mod til at gå imod.

Selv om der, som tidligere nævnt, også spares i regioner, så håber jeg stadig, at en planlagt operation kan revideres, såfremt der er kommet ny viden…

”Vi amputerer benet. Det har vi planlagt". 

"Jamen, nu kan man nøjes med en indsprøjtning, har jeg hørt"

"Det er muligt, men et helt hold er nu parat med saven, og det er for længst aftalt. Lad os komme videre”.

Ak ja, én ting er, at man vil ødelægge en perle i Aalborg, og det er rigtig mange aalborgensere kede af, og det vil en del uden tvivl blive – en anden ting er, at det medfører store økonomiske omkostninger, som de fleste vil mærke til, og dermed vil det få menneskelige omkostninger.

Men fri mig for, at der tales om grøn omstilling i kommunen – og foto af politikere, der kigger betaget på en sjælden sommerfugl – samtidig med at Egholm med truede dyrearter skal pløjes op til at etablere en firesporet motorvej.

Det er vist at ”holde på ørene og lade kronerne rulle” i forhold til miljøet og den grønne omstilling.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.