Husk at værdsætte de frivillige

Det løber os koldt ned ad ryggen, når vi hører, at Aalborg Kommune har planer om at reducere medlemstilskuddet til idrætsforeningerne, herunder Aalborg Ishockey Klub.

Ishockey er en ret så dyr sport for spillerne – og for de unges vedkommende for forældrene, der må investere i udstyr som skøjter, stave, handsker, benskinner, hjelme, bukser og skulderbeskyttere. Og oven i det kommer, at vi i sæson 2023-24 har et transportbudget på næsten 650.000 kr. i forbindelse med kampe rundt om i landet.

Som de fleste andre idrætsklubber er Aalborg Ishockey Klub baseret på frivillighed. Vi har 85 frivillige trænere/holdledere til at sørge for, at vores 586 medlemmer har det godt med deres sport. Dertil kommer, at vores unge medlemmers forældre hjælper med til alle de aktiviteter, vi forsøger at deltage i, så klubben kan løbe rundt.

Vi er afhængige af støtte udefra, så vi kan holde kontingentsatserne på et rimeligt niveau. En del af denne meget vigtige støtte er kommunale tilskud. 

Uden dem kan vi blive nødsaget til at sætte kontingenterne op – for en sport, der i forvejen er omkostningstung for udøverne. Det er ikke vanskeligt at forestille sig, at det meget vel kan tvinge i øvrigt velintegrerede medlemmer til at stoppe med at spille ishockey.

Vi håber virkeligt, at politikerne nøje vil overveje de foreslåede besparelser på sportens område. Og at de husker at værdsætte det vigtige frivillige arbejde og de utroligt mange timer, som forældre og frivillige hver uge lægger i kommunens mange klubber.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.