Hvad er meningen, Mette F.?

Hvad er meningen, Mette Frederiksen?

De fleste læsere har bemærket tre væsentlige indenrigspolitiske emner: 

Det ene er, at regeringen meddeler at økonomien er bundsolid. Milliarderne strømmer ind. 

Det andet er, at kommuner og regioner står overfor usædvanligt voldsomme nedskæringer i velfærden. Det rammer alle fra vugge til grav. 

Det tredje er, at regeringens svar på de to første emner er at give skattelettelser, især til de rigeste. Det gælder dem, der tjener over 650.000 kr. og nedsættelse af arveafgiften for virksomheders generationsskifte. Godt nok får kommuner og regioner et hold-kæft bolsje på 1 mia kr, som overhovedet ikke løser problemerne.

Løsningsmodellen var forståelig, hvis der var tale om en ren borgerlig regering, men hvad med socialdemokratiet og statsministeren? 

Socialdemokratiet fik et flot valg, men det var jo, fordi partiet satte velfærd over skattelettelser. Det var ikke, fordi de har fjernet store bededag og vil give skattelettelser til de store og senere vil forringe Arne-pensionen. 

icon

Socialdemokratiet fik et flot valg, men det var jo, fordi partiet satte velfærd over skattelettelser

Vælgerne har da også omgående kvitteret med at sende regeringspartiernes 50 pct. af mandaterne ned på 40 pct. 

Gennem hele forrige århundrede har socialdemokratiet løftet Danmark fra et fattigdomssamfund til et velfærdssamfund, som ingen i dag vil undvære. Men siden 2001 er det gået den gale vej - også når der har været socialdemokratiske regeringer.

Var det ikke i socialdemokratisk ånd at bruge den stærke økonomi til at forhindre, at velfærdssamfundet slår alt for store revner?

Regeringen henviser til, at det giver risiko for mere inflation, men det gør skattelettelser jo også - så hvorfor?

Det er den gamle diskussion om, hvor meget der skal gå til offentligt forbrug, og hvor meget der skal gå til privat forbrug. 

Er det offentlige forbrug tilstrækkeligt? Det er nemt at se , at det er det ikke. Kommuner og regioner har ikke penge til at give borgerne de ydelser, som folketinget har bestemt.

Det private forbrug har det anderledes godt. Prøv at på genbrugspladserne, hvad folk smider væk af ubrugte ting og sager. Genbrugsbutikkerne bugner, og Boxit og andre opbevaringsfirmaer tjener mange penge på at opbevare alt det, som vi køber og aldrig får brugt.

Så Mette Frederiksen. Inden du synker alt for langt ned i kviksandet, så kik lige på, hvad du og andre socialdemokrater har stillet vælgerne i udsigt inden valget. Du risikerer nemt at blive den sidste socialdemokratiske statsminister i lang tid. For du skal ikke tro, at et borgerligt flertal nogensinde vil invitere dig ind i en regering.

Skynd dig at vågne op, inden det er for sent!

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.