Hvem drømmer du om at tilbringe en dag med? Byd på Inger, Thomas og Jakob

Efter amerikansk auktionsmodel kan du nu købe dig til en dag med politikere, fodboldtrænere og kokke. Se om din yndlingsperson er på listen

Fonden CoolUnite sætter en arbejdsdag med 35 kendte danskere på højkant i onlineauktion til fordel for udsatte børn og unge. Du kan byde fra søndag aften.

Fonden CoolUnite sætter en arbejdsdag med 35 kendte danskere på højkant i onlineauktion til fordel for udsatte børn og unge. Du kan byde fra søndag aften.

Har du lyst til at følge Martí Cifuentes, cheftræner for AaB, i hælene en dag, er det nu, du skal slå hul på sparegrisen.

På en ny auktion kan du byde på en dag med ham på plænen med spillerne, hvor du kan tale taktik og følge hans arbejde på tæt hold. Du kan også tage på arbejde med Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, og fx. få en snak om 3. Limfjordsforbindelse, Aalborgs udvikling, løb eller opskriften på de bedste pølsehorn til ungernes madpakke over frokosten.

Eller hvad med at tage på madanmeldelse med NORDJYSKEs madanmelder Jakob Kanne Bjerregaard, til motorcross med danmarksmester Nichlas Bjerregaard, til redaktionsmøde på Ekstra Bladet med ny chefredaktør Pernille Holbøll, eller en dag i køkkenet med Mette Blomsterberg.

Fonden CoolUnite med Jacob Risgaard i spidsen indsamler penge ind til udsatte børn og unge og støtte blandt andet børnehospicer i København og på Djursland. De har under nedlukning ikke mulighed for at afholde de sædvanlige arrangementer, og derfor griber de nu til nye metoder - under titlen "Min store dag som".

Og det er blevet taget varmt imod hos alle, der er blevet spurgt, fortæller kommerciel manager Ulrik Nørklit, der håber, at også dem, der skal byde, tager godt imod.

- Det er første gang, vi udlover mennesker. Vi plejer normalt at holde velgørenhedsmiddage for erhvervslivet, i efteråret samlede vi 1,4 mio. kr. ind på en aften. Denne gang henvender vi os i højere grad til helt almindelige borgere - selvom erhvervsledere selvfølgelig fortsat er velkommen, hvis de er fan, eller der er en, de gerne vil have adgang til, fortæller Ulrik Nørklit, der denne gang ikke har nogen idé om, hvor priserne eller indsamlingsbeløbet vil ende.

- Men hver en krone gør en forskel i forhold til at skabe gode oplevelser for børnene og deres familier, siger han.

Tag med på madanmeldelse

Spændvidden i folk, der har lyst til at invitere en fremmed ind i deres dagligdag, er stor. Udover politikere kan du blandt andet byde på chefredaktører, en spindoktor, en kost- og træningsekspert, influencere og kokke - se listen nederst i artiklen.

Også NORDJYSKE har stillet en mand til rådighed i skikkelse af journalist og madanmelder Jakob Kanne Bjerregaard, der ser frem til at give et indblik i disciplinen.

- Jeg håber jo, at min kommende medspiser vil få et indblik i, hvad arbejdet som madanmelder i virkeligheden består i. Hvordan vi anonymt får bestilt bord, hvad vi bemærker undervejs, og hvad vi i sidste ende lægger vægt på. Forhåbentlig eller måske vil vedkommende få en fornemmelse af, hvad der gør en god spiseoplevelse, og hvilke faldgruber, der kan være med at lave en anmeldelse. Min medspiser vil måske få nogle værktøjer, som hun/han kan bruge til selv at vurdere, hvad man selv synes, god mad er. Det er jo ultrasubjektivt at anmelde, så man går ydmygt, åbent og nysgerrig til opgaven. Og så håber vi jo altid, at spisestedet giver os en god oplevelse, som vi kan kvittere rundhåndet for, siger Jakob Kanne Bjerregaard.

Aktionen kører fra søndag kl. 19til og med 28. marts.

Du kan byde ind på auktionen på odendo.dk.

Her er personerne, du kan byde på

Morten Messerschmidt, folketingsmedlem (DF)

Pernille Vermund, folketingsmedlem og partileder (NB)

Inger Støjberg, folketingsmedlem udenfor liste og tidligere integrationsminister for Venstre

Henrik Dam Kristensen, formand for Folketinget

Fabio Avenoso, kok og sommerlier (en aften i køkkenet med)

Per Hallundbæk, kok, tidl. på fx Falsled Kro (en aften i køkkenet med)

Pernille Holbøll, chefredaktør Ekstra Bladet

Lars-Christian Brask, erhvervsmand

Den Skaldede Kok (en aften i køkkenet med)

Jens Werner, dommer i Vild med Dans

Geggo - datter af Linse Kessler og en af Danmarks største influencere

Jakob Kanne Bjerregaard, journalist og madanmelder ved NORDJYSKE (tag med på madanmeldelse)

Helle Brønnum Carlsen, madkritiker på Weekendavisen og madanmelder for White Guide (tag med på madanmeldelse)

Kristoffer Dahy Ernst, chefredaktør på Euroman

Bo Ørris, vært i morgenprogrammet ”Bo Morn’” på Radio Alfa (bliv radiovært)

Kristian Haagen, vurderingsekspert hos Bruun Rasmussen og Danmarks største ursamler (kom tæt på Danmarks dyreste ursamling)

Michael Kristiansen, journalist og spindoktor og partner i Mogensen & Kristiansen (bliv spindoktor for en dag)

Stephanie Lose, næstformand i Venstre og formand for Region Syddanmark

Nikolaj Hübbe, balletmester Den Kongelige Ballet

Claus Elgaard, sportsjournalist

David Nielsen, cheftræner for AGF

Martí Cifuentes, cheftræner AAB

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg

Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus

Kurt Kragh, tidligere chefefterforsker på Rejseholdet, i dag forfatter og foredragsholder

Nichlas Bjerregaard, danmarksmester i motorcross

Bliv superhelt for en dag - deltag i at hænge 100 meter oppe på Herlev Hospital i superheltekostume for at glæde syge børn på hospitalet

Thomas Pasfall, kok og indehaver af Restaurant PASFALL i Odense (en aften i køkkenet med)

Hans Nielsen, landstræner for speedwaylandsholdet

Mette Blomsterberg, konditor (en dag i dessertkøkkenet med)

Lakserytteren og Pernille Lotus, influencere

OverboostDrifting (En dag med Danmarks førende drifter)

Mark Abildhauge, personlig træner (En dag i Go Morgen Danmark med TV2s personlige træner og efterfølgende træning og kostprogram)

Nicki Pedersen, speedwaykører (bliv speedwaykører for en dag)

Chief 1, musikproducer

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.