Hvorfor gør I intet mod rågeplage?

STØJ:Åbent brev til borgmester Mogens Jespersen, Mariager Fjord Kommune:

I skrivende stund (lørdag 11.3.( oplever jeg så igen-igen som borger her i Hadsund optakten til forøget skrigeri fra de hundredvis af råger, der flyver over byens tage - en stor plage og stressfaktor for mange af byens borgere.

Problemet med rågernes skrigeri har stået på en del år, og de tiltag, der er gjort, på opfordringer fra byens borgere har ikke haft den ønskede virkning.

Nu står vi så i optakten til forøget skrigeri på vej ind i en yngle sæson, hvor antallet af råger bliver nogenlunde tre-fire gange større.

Hen over foråret vil der formentlig kunne tælles omkring 1500-2000 skrigende råger over byens tage.

Jvf. oplysninger fra pålidelig kilde blev der sidste år skudt omkring 1100 rågeunger – mange vil man umiddelbart mene, men tydeligvis ikke nok til en decimering af kolonien.

I min optik et mere end tydeligt tegn på, at der skal skrappere midler i brug – men hvilke - se her står tvisten mellem den almindelige skatteborger, der dagligt står midt i problemet og biologerne.

Fra min side har det ikke skortet på forslag, som er blevet fremlagt via lokalpolitiker Niels Erik Poulsen (V) , på møder i Teknik og Miljø – uden lydhørhed og handlekraft fra de øvrige politikere i Teknik og Miljø.

Rigtig mange borgere har henvendt sig til jer som politikere, og jeg personligt til dig, Mogens Jespersen - for at få gjort noget ved problemet.

Det, jeg skriver til dig, bliver let og ”elegant” viftet videre af din sekretær – videre til dine medpolitikere Teknik og Miljø.

I Teknik og Miljø sidder man helt i stil med dig på hænderne eller igangsætter på skrømt tiltag, sekunderet af biolog Anders Horsten, der ikke har den mindste effekt - som så mange år før!

Altså hallo, godtfolk, kom nu ind i kampen, kom ud i livet, læg trommehinder til borgernes hverdag, fat hat og briller og lad os se jer ude i bybilledet

Som borger er oplevelsen af denne mangel på handlekraft og nærvær skræmmende.

Jeg mangler ord for jeres nonchalante agéren, når det drejer sig om vedvarende henvendelser og klager fra meningmand.

Min opfordring til dig og dine politikerkolleger i Teknik og Miljø er: afsæt tid til en ”åstedsforretning” - altså samles ved 18-tiden – selv opleve det lydinferno, som skatteborgerne i umiddelbar nærhed af byens rågekolonier dagligt lever med.

En tanke kunne jo bl.a. være, at ingen af politikerne i Teknik og Miljø – bor i Hadsund.

Hovsa, snublede jeg lige der over en del af årsagen til den fortsatte støj plage

Som en udløber af den støj plage, som borgerne i nærheden af de famøse rågekolonier er nødtvungen til at leve med, er der jo en ikke uvæsentlig indtægtskilde for Mariagerfjord Kommune – nemlig ejendomsskatterne.

Samtlige borgere/husejere i nærheden af de omtalte råge kolonier kan med rette få nedsat ejendomsvurderingerne og dermed den ejendomsskat de betaler.

På den vis vil min opfordring naturligvis være, at de borgere, der bor i umiddelbar nærhed af de plagsomme råge kolonier - sætter sig sammen og retter en samlet henvendelse til Mariagerfjord Kommune med henblik på nedsættelse af deres ejendomsværdi og dermed ejendomsskatter.

PÅ den vis kan Mariagerfjord Kommune jo miste en del skatte-indtægter som en udløber af Jeres ”sidde på hændernepolitik”.-

Som den nævnte politiker fra Teknik og Miljø på et tidspunkt skrev tilbage til mig:

”Det er vanskeligt, når man har med naturen at gøre ” - sandt nok, men vi mennesker er jo vidst også en del af naturen - eller hvad?

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.