Jeg håber, at alle mine ansatte bliver millionærer

FIRMA:At få stillet som opgave at skulle skrive en fristil har altid været svært for mig.

Jeg har tænkt længe over. hvilket emne jeg skulle vælge. Lige nu er mit omdrejningspunkt for mine tanker virksomheden Lyras, som jeg startede i 2017. Så det er kun naturligt for mig, at Lyras også bliver omdrejningspunktet for denne ”stil”. Der er mange forskellige faser i en ung virksomheds liv og hver fase kræver noget nyt.

DET STARTEDE med, at jeg studerede miljøteknologi på universitetet, hvor jeg under mit speciale skulle finde en mere skånsom metode end varme til at behandle råmælk.

Det lykkedes ikke særlig godt, og det var først efter halvandet på mit 1-årige speciale, at jeg fik nogle rigtig gode resultater med min forsøgsopstilling. Selv min professor blev overrasket og udbrød, at han egentlig havde tænkt, at det aldrig ville lykkes.

På daværende tidspunkt var jeg så dybt begravet i forskningen, at jeg på en måde egentligt bare arbejdede videre, uden at aflevere specialet.

IGENNEM DE seneste seks år er virksomheden blevet en stor del af min identitet, selvom det aldrig har været min intention at det skulle fylde så meget, så er det det som er sket.

Jeg tror, at en stor del af grunden er, at vi endnu ikke er kommet til et stadie, hvor vi kan kaldes en driftsvirksomhed. Indtil vi når det stadie, kan jeg ikke slippe tøjlerne oppe i mit hoved.

VI HAR nået meget på seks år. Vores målsætning er at reducere CO2-udledningen fra en tungt udledende procesindustri. Dette gør vi ved at dræbe bakterier og vira med en teknologi, som hedder raslysering.

Raslysering er teknologien, som blev opfundet i laboratoriet på Universitet, og den kan erstatte processer som varmebehandling og mikrofiltrering i mange forskellige brancher.

Når vi erstatter disse processer, kan vi spare helt op til 90 pct. af energien og 80 pct. af vandforbruget, og der af følger en stor CO2-reduktion.

MEN FOR at vi kan gøre en reel forskel og skabe en mærkbar CO2-reduktion, skal vi være store. Rigtig store.

Vi skal have implementeret raslysering på tusindvis af produktionslinjer verden over så hurtigt som muligt. Så hvordan gør man det?

Det er nok her, hvor mine tanker som oftest sværmer. Det kræver rigtig mange penge at udvikle en ny teknologi og tage den fra laboratoriet og gøre den kommerciel.

Men det er vi lykkedes med.

NU KRÆVER det endnu flere penge for at få udbredt og anerkendt teknologien i mange forskellige brancher. Det er dette, mine tanker har som omdrejningspunkt. Dag og nat.

Jeg kunne have valgt at skrive om så meget andet, som for eksempel fridykning, som jeg træner hver søndag i Fridykning Aalborg. Eller navlefnuller, som jeg giver i gave til min smukke kæreste hver eneste dag, jeg kommer hjem… Hun har en navlefnullers-glaskrukke fra genbrug (som jeg har givet hende), som skal fyldes igennem vores liv sammen.

VORES strategi er baseret på at få investorer ind i virksomheden og bruge den tilførte kapital til at udvikle, skalere og skabe større værdi i Lyras. Jeg har ofte skullet forsvare den strategi, da det nok ikke er den mest nordjyske tankegang.

Men det er den rigtige strategi, fordi det er den eneste strategi, som fører til, at vi kan opfylde vores vision om en signifikant reduktion i CO2-udledningen fra industrien.

DET VILLE have været umuligt at kommercialiser raslysering ved en traditionel tilgang til start af virksomhed, hvor man laver de første salg, får råd til at hyre den første medarbejder og deraf følge en langsom organisk vækst over årene.

Vi bruger rigtig mange penge på at øge værdien af Lyras, og vi kommer til at lave underskud de næste år, indtil vi har skabt fundamentet hvorfra vi har en bæredygtig virksomhed.

Men det er helt bevidst.

JEG HAR før hørt om iværksættere, som har solgt deres virksomhed, blive spurgt, om de ville gøre det hele igen hvis de vidste, hvad det indebar og de fleste siger nej. Det synes jeg lyder lidt gakket. Hvorfor bruge så stor del af éns tid og virke på noget, som du ikke ville gøre igen, hvis tiden blev spolet tilbage?

JEG OMGIVER mig med gode mennesker i min virksomhed, og flere af mine bedste venner arbejder i Lyras. At have skabt en arbejdsplads, hvor folk kan lide at komme på arbejde gør mig rigtig stolt, og vi skal ikke sælge virksomheden for ”et trecifret millionbeløb”.

icon

At have skabt en arbejdsplads, hvor folk kan lide at komme på arbejde gør mig rigtig stolt, og vi skal ikke sælge virksomheden for ”et trecifret millionbeløb”

Vi skal skabe en sund virksomhed, som gør noget positivt for både lokalsamfundet og verden.

Samtidig har jeg en ambition om, at alle ansatte i Lyras en dag kan kalde sig millionærer, og heldigvis er vi 70 dygtige og dedikerede kolleger, som er med til at realisere det som hele Lyras startede på; at mindske CO2 udledninger.

NU VIL jeg spørge mit livs kærlighed, om ikke hun vil rette grammatikken i dette skriv, for dansk har jeg aldrig fået topkarakter i…. Øv. Hun sagde nej.

Rasmus Mortensen er CEO (administrerende direktør) i Lyras A/S. E-mailadresse: rm@lyras.dk. - Næste mandag langer han stafetten videre til Line Brandt Hansen, som er 8. semester studerende på industriel design, Aalborg Universitet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.