Se videoer og billeder: Tidligere savværk med 100 ton savsmuld brændt ned til grunden

En kæmpe paddehattesky af ild og røg rejste sig, da brandfolk kom til stedet

Foto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Foto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

MORS:Brandvæsnet i Nykøbing Mors blev søndag morgen klokken lidt over 8 kaldt ud til en brand i Flade.

Et tidligere savværk, bestående af tre sammenbygget bygninger, var gået i brand. En beboer i bygningen ringede og anmeldte branden.

Den første melding lød på brand i et fyrrum, men da brandfolkene kom frem, viste opgaven sig noget større.

- Det er meget voldsomt. Da vi kom, rejste der sig en paddehattesky af røg og flammer cirka 100 meter op i luften, siger indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Mogens Hansen.

Han fortæller, at den førte opgave for brandfolkene var at forhindre branden i at sprede sig, men vinduerne i et af nabohusene var så varme, at de var begyndt at smelte.

Alle tre bygninger var overtændt, og derfor blev der kaldt forstærkning fra brandvæsnet i Thisted, så der var i alt 20 brandfolk, som koncentrerede indsatsen om, at strålevarme ikke skulle antænde de omkring liggende bygninger.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Der har været problemer med fyret i går, så det er nok der, branden er begyndt. De har fået leveret 100 tons savsmuld. Det har sandsynligvis ligget og ulmet, og så har det pludselig taget fat, siger Mogens Hansen.

Hvad brandårsagen er, og hvordan branden præcist er startet, bliver en opgave for politiet at slå fast, når de begynder efterforskningsarbejdet mandag.

Der er seks brandbiler fra Nykøbing og Thisted med 20 brandfolk på stedet, og klokken 12.30 var brandfolk stadig i gang med at slukke og efterslukke branden i resterne af det tidligere savværk, der er brændt ned til grunden.

Desuden deltog Beredskabsstyrelsen Nordjylland assisterer med fire brandfolk, redningskran, tankvogn og højtrykskompressor.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.