Køer reddet fra brand - stuehus blev flammernes bytte

Vinden bar fra branden over mod driftsbygninerne, da brandfolkene kom til den brændende landejendom

 <i>Foto: Martél Andersen</i>

Foto: Martél Andersen

SNEDSTED:Nordjyllands Beredskab var natten til lørdag på en længere indsats på en landejendom på Tøttrupvej ved Snedsted i Thy. Alarmen kom klokken 23.46, og den første melding lød på en bygningsbrand på en gård, hvor der var fare for dyrene.

Ilden var brudt ud i det ubeboede stuehus på ejendommen, og da brandfolkene fra Falckstationen i Hurup kom til stedet, var stuehuset så overtændt, at der måtte tilkaldes assistance med både en tankvogn, en sprøjte og en stigevogn fra Thisted.

- Der var dyrehold i driftsbygningerne, og vindretningen var ikke ligefrem gunstig. Den stod over mod laden og driftsbygningen med køer og hø.

- Så der var en reel fare for dyrene og det her lille oplag af hø, siger indsatsleder Henrik Gade Jespersen fra Nordjyllands Beredskab.

Så i første omgang koncentrerede brandfolkene sig om at holde flammerne væk fra de øvrige bygninger på ejendommen og redde dyrene fra ilden.

- Vi fik flyttet nogle dyr, og lidt senere ændrede vindretningen sig lidt mere til vores favør, så dyrene gik fri. Så kunne vi koncentrere os mere om slukningsarbejdet, siger Henrik Gade Jespersen.

Stuehuset kunne dog ikke reddes og er brændt helt ned, og først lørdag morgen kort før klokken seks var selve indsatsen med at slukke ilden på stedet ved at være overstået.

- Nu er vi så småt ved at være færdige - vi kører lige brandvagt på en time eller to, og så er det det, lød det var Henrik Gade Jespersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.