Lars var træt af danske dating-sites - så fandt han drømmekvinden i Lima

Nordjyske Lars Bo Kjeldstrøm havde ikke meget held med at date i Danmark

Corona og nedlukning har givet ekstra travlhed for den nordjyske regnskovs specialist, Lars Bo Kjeldstrøm, der har brugt det sidste år på at beplante og shine udstillinger op i zoologiske haver herhjemme og udlandet. 21-12-2021 <i>Foto: Torben Hansen</i>

Corona og nedlukning har givet ekstra travlhed for den nordjyske regnskovs specialist, Lars Bo Kjeldstrøm, der har brugt det sidste år på at beplante og shine udstillinger op i zoologiske haver herhjemme og udlandet. 21-12-2021 Foto: Torben Hansen

Danske kvinder på dating er krævende og ønsker sig måske slet ikke en partner, der har sit eget liv og drømme. Efter en del mislykkede forsøg prøvede en nordjysk mand at søge lykken på latinamerikanske sites.

- Jeg var træt af danske dating­sites, hvor der er stort fokus på at finde fejl og stille krav. Mange singler har måske i virkeligheden mistet troen på parforholdet og har svært ved at lukke op og lukke nye partnere ind og tage ansvaret for deres eget liv. Der er mange begrænsninger og kriterier at leve op til. Måske er du ikke høj eller sporty nok, har for mange børn, hund eller andet. Det er fuldstændig irrationelt, kvinderne er gode til at finde fejl hos andre, i stedet for måske at kigge lidt indad.

Lars Bo Kjeldstrøm, 56, i Agersted har kommunikeret med mange danske kvinder på dating.dk, partnermedniveau.dk og andre danske dating-sites. Hans oplevelse er, at kvinderne leder efter en partner, der passer perfekt ind i deres eget univers i stedet for et fælles liv med ligheder og forskelligheder og tror, at mange slet ikke vil parforholdet, når det kommer til stykket.

- Mange har denne her ønskeliste til den perfekte partner, selvom de ikke selv kan leve op til den. Jeg tror, de måske har svært ved at acceptere sig selv og skyder kravene over på andre i stedet for at arbejde med sig selv.

Professionelt er Lars Bo Kjeldstrøm uddannet gartner med speciale i regnskov og har en farm i Costa Rica, hvor han opformerer regnskovsplanter og træer. <i>Foto: Torben Hansen</i>

Professionelt er Lars Bo Kjeldstrøm uddannet gartner med speciale i regnskov og har en farm i Costa Rica, hvor han opformerer regnskovsplanter og træer. Foto: Torben Hansen

Krav og bremseklodser

Lars Bo Kjeldstrøm vil ikke leve alene resten af sit liv alene og har gjort en stor indsats for at finde en ny partner og skrevet med 40-50 kvinder på dating sites og derudover været aktiv på sider for singler på Facebook og tidligere haft et forhold med en kvinde, han fandt via dating i et års tid, som ikke fungerede.

- Jeg har brugt rigtig meget tid på at finde ud af, hvad det handler om. I perioder har det næsten været et fuldtidsarbejde at kommunikere, griner han lidt frustreret.

- Hvad vil de egentlig, hvad leder de efter, hvad reagerer de positivt på, og hvordan sidder de og vurderer det andet køn? Jeg har fundet ud af, at det er væsentligt at være velformuleret, afbalanceret og at undgå negativitet og sure opstød. Det er bedst med positiv respons, ikke at være dømmende, rummelig og at turde lukke op og være åben, ærlig og vise tillid, så det er sandheden, jeg fortæller.

Han har selv haft flere længere­varende forhold og har tre børn med tidligere partnere. Noget af en mundfuld og ikke noget som umiddelbart giver positivt resultat på den danske parforholds-scene.

- Det virker som om, mange slet ikke er klar til at finde en ny partner og bare beskytter sig selv og bruger en masse krav som bremseklods. Det er som om, der er en attitude med: ”Jeg har mit liv, og hvis du skal være sammen med mig, skal du tilpasse dig!”. Hvem gider det, spørger Lars Bo retorisk.

Han blev træt af at skrive og mødes med danske kvinder efter at have prøvet at date i et par år og tænkte, at nu skulle der ske noget nyt.

1000 interesserede kvinder

Professionelt er han uddannet gartner med speciale i regnskov og har en farm i Costa Rica, hvor han opformerer regnskovsplanter og træer, som han eksporterer og beplanter zoologiske haver i hele Europa med, sidste gang i Tyrkiet, Den Blå Planet i København og Aalborg Zoo. Han er kommet i det lille latinamerikanske land gennem 29 år, hvor hans venner og ansatte ofte har spurgt ham, hvorfor han er single, og om han ikke kan lide kvinderne der?

- Tidligere ville det have været alt for kompliceret med små børn i Danmark og en kæreste i Costa Rica, men nu er børnene voksne, og så har jeg også spurgt mig selv, hvorfor ikke?

Sidste år oprettede han en profil på latinamerican.cupid.com, hvor alt primært foregår på spansk og lidt engelsk med en profil tekst og foto ligesom på alle andre datingsites. Og så væltede det pludselig ind med interesserede kvinder fra hele Latinamerika.

Så i stedet for at få enkelte reaktioner i Danmark, sad Lars Bo pludselig med næsten 1000 kvinder fra 20 år og opefter, der var interesserede i at møde ham. En overvældende interesse og et stort arbejde af få sorteret i de mange forskellige kvinder.

- Det var næsten mere, end de kunne drømme om. En lyshåret, spansktalende, skandinavisk mand med blå øjne! Jeg sorterede allerførst alle under 40 år fra og fortalte de yngste, at det slet ikke var godt for dem med en som mig, hvor mine børn, ville være ældre end dem, og så brugte jeg lang tid på at finde ud af, hvad jeg egentlig ville, før jeg brugte en ”sorterings-fase”, hvor de hverken var for unge eller usikre, selvstændige og hvilede mere i sig selv og ikke rykkede for meget i mig og forlangte svar hele tiden. Og så savner jeg også en, der både kan være min livspartner og tage del i min forretning Tropical Zoo Plants.

Et af filtrene var også dagligdagen og et ansigt uden makeup og smart tøj, som Lars Bo insisterede på, når de face-timede for at få et så realistisk billede af kvinden på den anden side af skærmen som muligt.

Lima kan lide mig

- Mange vil gerne væk fra Latinamerika, hvor der er politisk ustabilitet og på et tidspunkt var der to tilbage, som jeg kommunikerede med. En advokat i Equador og en forretningskvinde i Lima, og da jeg sidste år skulle til Costa Rica og klargøre en ordre til Europa og have styr på gartneriet, bestemte jeg mig for at tage til Lima og besøge Chio, som han kalder Rocio Teresa Romero Santillan, der er 46 år, fashion designer og har sit eget lille firma, Pecart Uniformes, der laver kitler og uniformer i Peru til erhvervslivet.

Hun boede i en lejlighed i Lima og deres første møde skulle vare hele 14 dage den allerførste gang. Lars Bo blev nemlig corona-isoleret hos Chio, så de var tvunget til at være sammen non-stop i to uger, og fik forholdet grundigt afprøvet.

Chio gav plads, søgte ikke noget europæisk skaffedyr, har flere lange forhold bag sig og er selv forretningskvinde, der kommer fra en stor familie med seks søskende og forældre, der har haft en konfektionsfabrik.

- Jeg har fra barnsben lært at være uafhængig og ligeglad med, hvad folk tænker om mig. Pandemien gav os rigtig god tid til at lære hinanden at kende, og jeg har lært meget om mig selv, da jeg uddannede mig til coach og fundet ud af, at jeg gerne ville leve et andet liv langt væk. Jeg har egentlig aldrig ønsket mig børn, og det giver mig nu muligheden for at rejse og ændre mit liv, og jeg er superglad for det, som Lars Bo og jeg er ved at bygge op.

Chio kommer fra et liv, hvor hun har været vant til at høre til VIP jetsettet i Lima med koncerter, receptioner og gode muligheder for at være med, der hvor der sker noget, men har fundet ud af at det gode parforhold, oplevelser og samhørighed betyder meget mere. Og så har livet med Lars Bo åbnet hendes øjne for natur i både Costa Rica og Danmark, som hun er meget begejstret for og ikke har dyrket meget tidligere.

- Jeg elsker mit liv med Lars Bo, siger hun med strålende øjne og slog begejstret ud med armene, da hun for første gang så sne i Danmark.

Lars Bo Kjeldstrøm vil ikke leve alene resten af sit liv alene, så han har søgt kærligheden på nettet. Det var svært at finde den rette i Europa. Men i Sydamerika fandt han sammen med Rocio Teresa Romero Santillan - i daglig tale Chio. <i>Foto: Torben Hansen</i>

Lars Bo Kjeldstrøm vil ikke leve alene resten af sit liv alene, så han har søgt kærligheden på nettet. Det var svært at finde den rette i Europa. Men i Sydamerika fandt han sammen med Rocio Teresa Romero Santillan - i daglig tale Chio. Foto: Torben Hansen

Parret har organiseret deres liv så de skiftevis er på farmen i Costa Rica og på gården i Agerup i Nordjylland, som lige er solgt, og hvor de nu skal finde en mindre bolig eller en autocamper, når de er hjemme og Lars Bo skal arbejde i zoologiske haver i Europa.

Og så tager Chio afstikkere til Lima, hvor hun kan tage sig af sit firma, som hun mest passer online, når parret er på farten. Et liv med mange muligheder og udfordringer.

- Vi leder hele tiden efter balancen og det at kombinere mange forskellige måder at leve på, og vi vil virkelig hinanden, selvom der selvfølgelig er meget at tage hensyn til. Men vi forsøger med accept uden at lave hinanden om. I en ny relation er det vigtigt at fixe dig selv ved at respektere, elske og forstå dig selv, og det, der er sket i dit liv i stedet for at forsøge at styre, hvad andre folk siger og gør. Du kan kun styre din egen reaktion og forsøge at arbejde med den, så du bliver det menneske, du gerne vil være sammen med en ny partner, slutter Lars Bo Kjeldstrøm.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.