Lederskribent: Krav om mundbind er lettest for alle

Der er mere entydighed i et decideret påbud, mener redaktionschef

Redaktionschef på NORDJYSKE’s erhvervsredaktion, Claus T. Kræmmergård, har skrevet dagens leder. Arkivfoto: Michael Koch

Redaktionschef på NORDJYSKE’s erhvervsredaktion, Claus T. Kræmmergård, har skrevet dagens leder. Arkivfoto: Michael Koch

NORDJYLLAND:Der var engang, hvor mundbind i det offentlige rum var noget, som de fleste af os kun havde set på billeder fra det fjerneste Asien.

Det virker i dag som en meget fjern fortid, for i løbet af de seneste måneder er mundbind blevet et hyppigere og hyppigere indslag i den nordjyske hverdag.

I første omgang blev mundbind kun båret af de særligt forsigtige, men senere - i starten af juni - udviklede situationen sig, så mundbind blev påbudt i lufthavne.

Sidenhen kom Sundhedsstyrelsen med en anbefaling om brug af mundbind i myldretiden i den offentlige transport - og fra 11. august blev der så tale om et decideret påbud gældende for Aarhus og fem andre østjyske kommuner.

På lørdag 22. august tager vi så allesammen endnu et skridt ad den vej, når mundbind bliver påbudt døgnet rundt for alle, der benytter sig af offentlig transport.

At der nu er tale om et decideret påbud, det er en god ting - i hvert fald i min bog.

Med et generelt påbud elimineres nemlig geografiske og tidsmæssige forskelle - og det bliver lettere at agere efter for os alle.

Hvis vi skal se lidt på historikken i forhold til coronabekæmpelsen i Danmark, så har indsatsen også været mest effektiv, når den er entydig. Og entydig det er et påbud - i modsætning til ”en anbefaling”.

Påbuddet har naturligt nok skabt en stor efterspørgsel på mundbind i hele landet, og derfor er det helt sikkert også udmærket, at der er nogle dage at løbe på, indtil de nye regler træder i kraft. For så kan forsyningen sikres, mener regeringen.

I den forbindelse gav mandagen et glædeligt eksempel på, at samfundssind tilsyneladende også er noget, der gør sig gældende i erhvervslivet.

Henover weekenden blev mundbind ellers flået af hylderne, og det medførte, at maskerne blandt andet var udsolgte i Coops butikker i København.

Det fik dog omgående direktøren for Dyrehavsbakken til at komme på banen - for at låne 200.000 mundbind ud til Coop. Tidligere har Dyrehavsbakken i øvrigt selv lånt 50.000 mundbind af Tivoli, som i samme ombæring får sine mundbind tilbageleveret.

Og når Coop igen får lagrene fyldt op, så afleverer man selvfølgelig også de skyldige mundbind på Dyrehavsbakken.

I min verden bringer virksomhederne dermed et flot eksempel på, at corona-virus bekæmpes bedst i fællesskab.

Der er også masser af fællesskab i at gøre ting på den samme måde. Og derfor giver mundbind i den offentlige transport lige nu god mening. Også i Nordjylland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.