LO siger nej til alle politiske talere - også Mette F.

Flere fagforeninger siger nej tak til Socialdemokratiets formand - LO siger nej til alle politikere

Susie Skov
Arkivfoto: Lars Paul
Arbejdsmarked 14. marts 2018 09:46 - Opdateret 14. marts 2018 10:26

NORDJYLLAND: I kølvandet af at Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen flytter valgkreds til Aalborg Øst, er det netop i Nordjylland, hendes tilstedeværelse ikke er velset.

Det er ikke generelt set, men i forbindelse med 1. maj-arrangementerne, fagbevægelsen melder pas.

Onsdag morgen beretter flere medier, at formænd for flere nordjyske fagforeninger ikke ønsker Mette Frederiksens tilstedeværelse.

Til Ritzau siger 3F’s formand i Aalborg, Allan Busk:

- Der er overhovedet ingen grund til, at nogen socialdemokratiske politikere skal tale til vores medlemmer, siger Allan Busk.

For LO Aalborgs vedkommende hænger beslutningen om, at Mette Frederiksen ikke skal tale, dog ikke sammen med hende som person.

LO Aalborg oplyser nemlig i en pressemeddelelse, at man allerede på et møde 5. marts besluttede, at der ikke skal være politiske talere til dette års 1. maj i Kildeparken.

LO Aalborgs bestyrelse har onsdag morgen været samlet for at drøfte situationen omkring en mulig storkonflikt. I den forbindelse har bestyrelsen tiltrådt beslutningen om, at der udelukkende skal være faglige talere i forbindelse med 1. maj-arrangementet i Kildeparken i Aalborg.

Socialdemokratiets partisekretær Jan Juul Christensen siger til Ritzau, at partiet har fået en invitation fra LO i Nordjylland, der gerne ville have Mette Frederiksen som taler 1. maj.

- Hvis den invitation er trukket tilbage, så er det jo sådan det er, siger Jan Juul Christensen til Ritzau.

LO oplyser, at talerne i Kildeparken bliver forbundsformand Claus Jensen, Dansk Metal og forbundsformand Benny Andersen fra Socialpædagogerne i Danmark.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...